“Δεν έχουμε πρόβλημα στην ηλεκτροδότηση που να εξαρτάται από την πρόκληση της πυρκαγιάς” ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και διευκρίνισε πως παραμένει η μεγάλη πίεση προς το σύστημα που έχει να κάνει με την πολύ αυξημένη ζήτηση. “Χθες σπάσαμε ρεκόρ όλων των εποχών με 8.800 μεγαβατώρες(MWh) ζήτηση τις ώρες της μεσημεριανής αιχμής” επισήμανε και εκτίμησε ότι “σήμερα εκεί θα κυμανθεί η ζήτηση και τις βραδινές ώρες.

Από σήμερα το πρωί το λεκανοπέδιο τροφοδοτείται κανονικά από τις γραμμές υψηλής και υπερυψηλής τάσης ενημέρωσε και διευκρίνισε πως “Το σύστημα βρίσκεται σε ετοιμότητα αλλά πιέζεται εξαιτίας και του παρατεταμένου καύσωνα” Το βράδυ σήμερα θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση μέχρι την κεντρική πλατεία της Βαρυμπόμπης, εκτίμησε.

Επιπλέον, όπως ανέφερε, αύριο θα αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση και στις υπόλοιπες περιοχές γύρω από αυτή, όπου και εντοπίζεται το πρόβλημα εξαιτίας της πυρκαγιάς.

Συγκεκριμένα σημείωσε πως “Χθες το βράδυ στη διάρκεια της πυρκαγιάς έξι γραμμές μέσης τάσης είχαν βγει εκτός λειτουργίας. Αυτές τροφοδοτούσαν περίπου 50.000 νοικοκυριά. Νωρίς τα ξημερώματα αποκαταστάθηκαν οι πέντε από τις έξι και αυτή τη στιγμή γίνεται μια τιτάνεια προσπάθεια από περισσότερους από 300 τεχνικούς του ΔΕΔΔΗΕ, οι οποίοι προσπαθούν να αποκαταστήσουν την έκτη γραμμή, που περιλαμβάνει 230 κολώνες, 33 μετασχηματιστές, 30 χιλιόμετρα χαμηλής τάσης και 10 χιλιόμετρα υψηλής τάσης.

Ο υπουργός απηύθυνε έκκληση προς τους πολίτες κυρίως τις ώρες της βραδινής αιχμής 18:00-22:00 να μην χρησιμοποιούν συσκευές μαγειρέματος, να μην ανοίγουν τους ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες και να διατηρούν σε σταθερή θερμοκρασία τον κλιματισμό.

Πηγή: ΕΡΤ

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣτον τελικό του μπέιζμπολ η Ιαπωνία
Επόμενο άρθροΣτα ημιτελικά η Γαλλία, 32-22 την Ολλανδία