Τις νέες επιδοτήσεις για τα τιμολόγια ρεύματος για τον Αύγουστο ανακοίνωσε ο Κώστας Σκρέκας. Σύμφωνα με αυτές η απορρόφηση των αυξήσεων για τις κύριες και μη κύριες είναι 90%.

Σε ανακοινώσεις για τις επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος τον Αύγουστο προχώρησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας.

Όπως τόνισε ο υπουργός απενεργοποιείται η ρήτρα αναπροσαρμογής, ενώ το όφελος από το μέτρο αυτό είναι 500 εκατ. ευρώ.

«Από σήμερα οι πολίτες μπορούν να γνωρίζουν την πραγματική τιμή κάθε προμηθευτή. Οι πάροχοι θα ενημερώνουν για τις τιμές στις σελίδες τους.Για τον Αυγουστο η επιδότηση φτάνει τα 1.126 δις ευρώ, απορροφώντας έτσι το 90% της αύξησης για τους οικιακούς καταναλωτές», επισήμανε ο υπουργός.

«Απορροφούμε επίσης το 100% της αύξησης για τους καταναλωτές σε κοινωνικό τιμολόγιο κι απορροφούμε το 80% για τους μικρομεσαίους επαγγελματίες.Επίσης το 82-92% για τους αγρότες.Έτσι για τις κύριες και μη κύριες κατοικίες η τιμή της μεγαβατώρας θα κυμαίνεται μεταξύ 15 και 17 λεπτών».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο in.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΠυροσβεστική: 141 πυρκαγιές σε ένα τριήμερο
Επόμενο άρθροΡάιχελ: Στεφάνι στη μνήμη των Εβραίων που εστάλησαν στο Άουσβιτς από Ρόδο και Κω κατέθεσε ο Γερμανός πρέσβης