Την Παρασκευή, το εθνικό πάρκο Big Cypress National Preserve στο Everglades, Φλόριντα, ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στο Facebook ότι η ομάδα ερευνητών του ανακάλυψε και απομάκρυνε από το βάλτο το μεγαλύτερο πύθωνα που έχει βρεθεί ποτέ.

 

Ο θηλυκός πύθωνας ήταν μήκους 5,2 μέτρων και είχε βάρος 64 κιλά, αν και σε αυτά πρέπει να συνυπολογιστούν τα 73 αυγά που κυοφορούσε.

 

Ο μεγαλύτερος πύθωνας που έχει ποτέ αιχμαλωτιστεί ποτέ βρέθηκε μέσω μιας νέας και πρωτοποριακής μεθόδου ανίχνευσης – τοποθετώντας ραδιοπομπούς σε αρσενικούς πύθωνες, γεγονός που τους βοήθησε να εντοπίσουν το θηλυκό.

 

Ο πύθωνας αιχμαλωτίστηκε και σκοτώθηκε, σύμφωνα με την “The Washington Post”. Τα στελέχη του πάρκου εξήγησαν ότι δεν σκοτώνουν τους πύθωνες επειδή είναι φίδια, αλλά επειδή είναι ένα χωροκατακτητικό είδος.

 

«Η ομάδα μας δεν απομακρύνει μονάχα τα ερπετά εισβολείς, συγκεντρώνει, επίσης, δεδομένα για την έρευνα» επισημαίνουν οι επιστήμονες, προσθέτοντας ότι αυτά τα φίδια αντιπροσωπεύουν «μια σημαντική απειλή για την πανίδα»: απουσία των φυσικών θηρευτών, τίποτα δεν τους εμποδίζει να αναπαραχθούν.

 

Σημειώνεται ότι μια μελέτη του 2011 διαπίστωσε ότι οι καταγραφές μερικών από τα αγαπημένα τρόφιμα του πύθωνα – κουνέλια, αλεπούδες, ρακούν, ελάφια και οπόσουμ – έχουν μειωθεί πάνω από 90% στην Everglades, την ίδια στιγμή που αυξάνονται οι εμφανίσεις πυθώνων.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΜε όχημα την Mart στην ψηφιακή εποχή
Επόμενο άρθροΑρκετά ταλαιπωρήθηκε η Αττική από τις παθογένειες του χθες