Προβλήματα σε μεγάλο μέρος της χώρας, προκάλεσε η ανοιξιάτικη κακοκαιρία των τελευταίων δύο ημερών. Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκαν η Σκιάθος, η Σκόπελος και περιοχές του Πηλίου, όπως οι Δήμοι Νοτίου Πηλίου και Ζαγοράς-Μουρεσίου λόγω των καταστροφών που σημειώθηκαν από τις πλημμύρες. Καταστροφές σημειώθηκαν και στην Ξάνθη από τους θυελλώδεις ανέμους, ενώ πλημμύρισαν σπίτια στο δήμο Σιθωνίας στη Χαλκιδική.


Στην Εύβοια, τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στους Δήμου Μαντουδίου, Κύμης και Αλιβερίου, όπου σπίτια εκκενώθηκαν και 15 οικογένειες αποκλείστηκαν. Από τις βροχοπτώσεις, διακόπηκε η κυκλοφορία στο επαρχιακό οδικό δίκτυο των Τρικάλων.

Πολλές καταστροφές σημειώθηκαν και στην πόλη της Ξάνθης από τον ισχυρό αέρα που σάρωσε την περιοχή χθες το πρωί.

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε και το δήμο Σιθωνίας στη Χαλκιδική, προκαλώντας σοβαρά προβλήματα σε σπίτια και δρόμους.

Ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος επικοινώνησε με τους τέσσερις δημάρχους και τους ζήτησε να του αποστείλουν το ταχύτερο δυνατόν, την τεχνική έκθεση με τις ζημιές που έχουν υποστεί οι υποδομές, ώστε να λάβουν οικονομικές ενισχύσεις.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού

Σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η κακοκαιρία στην ανατολική χώρα συνεχίζεται και σήμερα με βροχές κυρίως στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια ενώ σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.
Οι άνεμοι θα πνέουν στα νοτιοανατολικά από νότιες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ και στα υπόλοιπα βορειοανατολικοί 6 με 8, στα ανατολικά τοπικά 9 και στο βόρειο Αιγαίο έως 10 μποφόρ.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις. Από το μεσημέρι τα φαινόμενα βαθμιαία θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Βόρειοι 4 με 6 και στα ανατολικά βορειοανατολικοί 7 με 9 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 12 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με σποραδικές βροχές μικρής διάρκειας κυρίως στα νότια και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Ιόνιο τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου η μέγιστη 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικά ισχυρές βροχές στις Σποράδες, την Εύβοια, την ανατολική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά και πιθανώς σποραδικές καταιγίδες στις βορειότερες περιοχές. Από το βράδυ τα φαινόμενα πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά, που τις πρωινές ώρες στα βόρεια θα είναι κατά τόπους πιο πυκνές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 7 με 9 και μέχρι το μεσημέρι στα βόρεια έως 10 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα ενταθούν.
Άνεμοι: Στα δυτικά βόρειοι 7 με 8 μποφόρ και στα ανατολικά δυτικοί βορειοδυτικοί 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες που από το απόγευμα θα εξασθενήσουν. Στα υπόλοιπα αρχικά βροχές και βαθμιαία σποραδικές καταιγίδες.
Άνεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ. Στα νότια από νότιες διευθύνσεισ 6 με 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές. Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά (ενδεικτικό υψόμετρο 900 μέτρα).
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις αυξημένες μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες με ασθενείς βροχές.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα.
Θερμοκρασία: Από 09 έως 11 βαθμούς Κελσίου.

ΤΡΙΤΗ 07-04-2020

Στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα νεφώσεις με βροχές, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές μέχρι το μεσημέρι στα νοτιοανατολικά, όπου θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά, τα ορεινά της Κρήτης και της Εύβοιας. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και από το μεσημέρι στα βόρεια γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 5 με 7, στα ανατολικά 7 με 8, στο Αιγαίο 9 και πιθανώς τοπικά 10 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε χαμηλά για την εποχή επίπεδα. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες.

ΤΕΤΑΡΤΗ 08-04-2020

Στην ανατολική Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, τις Σποράδες, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες, την Κρήτη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα, νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στην Κρήτη, τα Δωδεκάνησα και το πρωί στην Εύβοια και τις Κυκλάδες. Παροδικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Κρήτης. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί, στα δυτικά 4 με 6 και στα ανατολικά 6 με 8 και στο Αιγαίο μέχρι το μεσημέρι έως 9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές στα δυτικά και τα βόρεια. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τις πρωινές ώρες.

ΠΕΜΠΤΗ 09-04-2020

Στις Κυκλάδες, την Κρήτη και το πρωί στην ανατολική Στερεά και την Εύβοια, νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές στην Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 4 με 6, στα ανατολικά 5 με 7 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά έως 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις μέγιστες τιμές.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10-04-2020

Γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη. Τοπικά περιορισμένη ορατότητα στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές και τις
βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 4 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο σε όλη τη χώρα.

ΣΑΒΒΑΤΟ 11-04-2020

Γενικά αίθριος καιρός, με πρόσκαιρες νεφώσεις στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5 και στα ανατολικά 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πηγή: ΕΡΤ, ΕΜΥ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚορωνοιός: Σε τρεις φάσεις η πληρωμή των 800 ευρώ – Ποιοι θα τα πάρουν πριν το Πάσχα
Επόμενο άρθροΚορωνοϊός: Από το iPhone στην iShield – Η Apple φτιάχνει ιατρικές ασπίδες προσώπου