«Οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις για έκτακτες κρίσεις επιφέρουν σοβαρή αναστάτωση στις τάξεις της ΕΛΑΣ και αναδεικνύουν τα προβλήματα συντονισμού ανάμεσα στην κ. Γεροβασίλη και την κ. Παπακώστα», δηλώνει ο Τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, Μάξιμος Χαρακόπουλος με αφορμή την απόφαση της κυβέρνησης για έκτακτες κρίσεις Αξιωματικών στην ΕΛΑΣ και την αντιπαράθεση μεταξύ υπουργού και υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη.

 

Η πλήρης δήλωση του κ. Χαρακόπουλου

 

«Η σπουδή της κυβέρνησης να προωθήσει, εν κρυπτώ, το Προεδρικό Διάταγμα για τη διεξαγωγή έκτακτων κρίσεων Αξιωματικών της ΕΛΑΣ, κατέδειξε τις πραγματικές της προθέσεις.

 

Η κ. Γεροβασίλη, παρά τις διαβεβαιώσεις που έδινε ότι δεν επίκεινται έκτακτες κρίσεις στους εκπροσώπους των ομοσπονδιών των ενστόλων, κινούμενη απολύτως παρασκηνιακά έπραξε τελικά το ακριβώς αντίθετο.

 

Η μεθόδευση αυτή έγινε μάλιστα με τόση μυστικότητα που δεν ενημερώθηκε ούτε καν η υφιστάμενή της κ. Παπακώστα, παρά μόνον όταν το Προεδρικό Διάταγμα πήρε το δρόμο του για υπογραφή. Ως εκ τούτου, δεν μας εκπλήσσουν οι διαμαρτυρίες της νέας υφυπουργού η οποία ενδεχομένως να αντιλήφθηκε τον πραγματικό ρόλο που της επιφυλάσσεται στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

 

Αναμφίβολα, οι κυβερνητικές μεθοδεύσεις επιφέρουν σοβαρή αναστάτωση στις τάξεις της ΕΛΑΣ, καθώς θυμίζουν πρακτικές του μακρινού παρελθόντος.

 

Υπενθυμίζουμε, ωστόσο, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ότι ανάλογη απόπειρα με τη σημερινή, επιχειρήθηκε και το 1994, η οποία εν τέλει κατέπεσε ως αντισυνταγματική.

 

Σε κάθε περίπτωση, όσα η κυβέρνηση εξυφαίνει στον πολύπαθο χώρο της δημόσιας τάξης επιδεινώνουν το ήδη βεβαρημένο κλίμα από την ανεξέλεγκτη βία και ανομία και επιβεβαιώνουν την ανάγκη για άμεση πολιτική αλλαγή».

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΕγκαινιάζει το κέντρο καινοτομίας SnackFutures
Επόμενο άρθροΕπίσκεψη Καμμένου στο Κατάρ