Η πρεσβευτής της Σουηδίας στην Αλβανία, Ελσα Χάσταντ (φωτογραφία, επάνω, από gazetashqiptare.al), έδωσε συνέντευξη Τύπου στα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, με κύριο σημείο αναφοράς την αίτηση ένταξης της χώρας της στο ΝΑΤΟ.

Μίλησε με τον Ράμα

Η κα Χάσταντ είπε ότι μίλησε με τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, Εντι Ράμα, και την υπουργό Εξωτερικών Ολτα Τζάσκα, οι οποίοι τη διαβεβαίωσαν για τη στήριξή τους σε αυτή τη διαδικασία.

Η ίδια δήλωσε ότι η Σουηδία είναι έτοιμη για όλα εάν αντιμετωπίσει επιθέσεις από τη Ρωσία ως απάντηση στην ένταξη στο ΝΑΤΟ.

«Χθες συναντήθηκα με τον πρωθυπουργό Εντι Ράμα και την κυρία Ολτα Τζάσκα. Και οι δύο με διαβεβαίωσαν ότι θα υποστηρίξουν τη Σουηδία στη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ. Αυτή είναι μια ιστορική μέρα για εμάς και το ΝΑΤΟ. Η Σουηδία είναι έτοιμη για όλα» είπε η κα Χάσταντ.

«Βοηθάμε πολύ την Αλβανία»

Πρόσθεσε ότι «Αυτό που περιμένουμε περισσότερο είναι αύξηση των επιθέσεων στον κυβερνοχώρο ή παραπληροφόρηση προκειμένου να αποσταθεροποιηθεί η Σουηδία».

Και τόνισε ότι «Βοηθάμε πολύ την Αλβανία. Η Σουηδία υποβάλλει αίτηση για ένταξη στο ΝΑΤΟ και η Αλβανία έχει φιλοδοξίες για την ΕΕ. Η Σουηδία βοηθά την Αλβανία στις Βρυξέλλες, στα όργανα της ΕΕ και στα επί μέρους θέματα», είπε η κα Χάσταντ.

Πηγή: gazetashqiptare.al, echedoros-a.gr

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕΕ: Αιφνιδιαστικοί έλεγχοι σε βιομηχανίες μόδας που θεωρούνται ύποπτες για καρτέλ
Επόμενο άρθροΜιχαηλίδου: Καμία δομή παιδικής προστασίας δεν κλείνει αλλά καμία δεν θα μείνει χωρίς κανόνες