«Τις μέρες αυτές ζούμε τα απόνερα μιας στρεβλής νοοτροπίας που υπάρχει στον τόπο μας και έχει ενσωματωθεί στο dna κάποιων, με ακραίο πολιτικό λόγο που παράγει βία και βλέπουμε τα αποτελέσματα». Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Σπήλιος Λιβανός μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και την Ευαγγελία Μπαλτατζή δήλωσε ότι «δεν μπορεί να πιστέψει πως πολίτες με ορθολογισμό έκαναν τα έκτροπα, επιτέθηκαν σε άοπλους αστυνομικούς που αναπαύονταν, αυτό είναι απερίγραπτο και καταδικαστέο.

Για το γεγονός αυτό πρέπει τάχιστα να αποδοθεί δικαιοσύνη, οι άνθρωποι που θεωρούν ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τη βία με οποιονδήποτε τρόπο, πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν σκληρά. Αλλιώς θα έχουμε αλλεπάλληλα τέτοια κρούσματα, βλέπουμε να διαμορφώνεται μία κατάσταση όπου η ένταση θα πυροδοτείται και από την φασιστική αντίληψη δυστυχώς όμως κι από την αντίστοιχη μια αριστεράς, που δεν έχει καμία σχέση με τα ιδεώδη για τη δημοκρατία και τον ανθρωπισμό».

Ο κ. Λιβανός τόνισε ότι «οι κάτοικοι των νησιών όμως που διαμαρτύρονται, έχουν απόλυτο δίκαιο να το κάνουν γιατί έχουν ταλαιπωρηθεί, έχουν κουραστεί, σηκώνουν το βάρος ως εθνοφύλακες, έχουν ακούσει πολλές υποσχέσεις που δεν έχουν ευοδωθεί και εμείς ως παράταξη του σεβόμαστε στον υπέρτατο βαθμό. Για τους λόγους αυτούς η κυβέρνηση έχει εκπονήσει συγκεκριμένο πρόγραμμα για την αποσυμφόρηση των νησιών, την επιτάχυνση απονομής ασύλου και τη φύλαξη των συνόρων και τις κλειστές δομές».

Πρόσθεσε ότι «η δυσπιστία των κατοίκων έχει ενταθεί γιατί όλα τα χρόνια επί ΣΥΡΙΖΑ έπεσε στο κενό η δημιουργία μία σοβαρής στρατηγικής στο μεταναστευτικό. Η κυβέρνηση εδώ και τέσσερις μήνες δέχεται σκληρή κριτική ότι αφήσαμε πολύ χρόνο να κυλήσει στον διάλογο… συζητάμε με τον κ. Μουτζούρη και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να βρούμε κοινή λύση. Ο κ. Μουτζούρης, που εκλέχτηκε Περιφερειάρχης τασσόμενος υπέρ των κλειστών δομών, στη συνέχεια έκτισε μεθοδικά τον ακραίο λόγο και τον λαϊκισμό και τον ανέπαφο με την πραγματικότητα που οδηγεί στη σημερινή του στάση».
«Εμείς λέμε να κλείσουν όλες οι προβληματικές ανοιχτές δομές που δημιουργούν προβλήματα και ταυτόχρονα με ταχύτατες διαδικασίες θα εξετάζουμε το προφίλ όσων αιτούνται πολιτικό άσυλο. Μέχρι τον Ιούνιο θα κλείσουμε τις υπάρχουσες δομές» κατέληξε ο κ. Λιβανός.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΘετικός στον κορωνοϊό δημοσιογράφος που ταξίδεψε με τη Βαλένθια στο Μιλάνο
Επόμενο άρθροΥπ. Εργασίας: Πότε χορηγείται κάλυψη σε ασφαλισμένους ΕΦΚΑ-ανέργους