«Περίπου 2,5 εκατ. συνταξιούχοι θα βοηθηθούν στον βαθμό που τα οικονομικά του κράτους το επιτρέπουν. Ο Πρωθυπουργός χθες ανακοίνωσε ότι αυτή η επιβάρυνση των ταμείων για την ανακούφιση των συνταξιούχων θα φτάσει το 1,4 δισ. Αυτά τα διαθέτει χωρίς να δημιουργήσει κανένα πρόβλημα στα ταμειακά διαθέσιμα», τόνισε ο Σπήλιος Λιβανός βουλευτής και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, ο οποίος μίλησε στη Στεφανία Χαρίτου και στο «Απολύτως Σχετικό», στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Στην παρατήρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ότι κουρεύονται τα ποσά των αναδρομικών των συνταξιούχων, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ εκτίμησε πως «αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, οι συνταξιούχοι δεν θα έπαιρναν αυτά τα ποσά. Με την νοικοκυρεμένη πολιτική της Κυβέρνησης Μητσοτάκη μπορούν σήμερα οι συνταξιούχοι μας να πάρουν 1,4 δισ. Εγώ το θεωρώ επιτυχία. Μακάρι να μπορούσαμε να δώσουμε και άλλα».

Όσον αφορά τις διαρροές για επικείμενο ανασχηματισμό και μάλιστα τον Αύγουστο, ο κ. Λιβανός επεσήμανε ότι το πότε θα γίνει ο ανασχηματισμός το αποφασίζει ο πρωθυπουργός και ταυτόχρονα επεσήμανε ότι «ο Πρωθυπουργός έχει εκφράσει την άποψη ότι αυτή η Κυβέρνηση λειτουργεί καλά, αλλά χρειάζεται κάποιες διορθωτικές κινήσεις, κάποιες αλλαγές προσώπων που θα σηματοδοτήσουν κάποιες διαφορετικές στρατηγικές. Η αίσθησή μου είναι ότι οι αλλαγές θα είναι μικρές και διορθωτικές. Σε κάθε ομάδα, ακόμα και αν δουλεύει καλά ή στον αθλητισμό ή στην πολιτική, κάνεις κάποιες προσθήκες και κάποιες αλλαγές για να δουλέψει ακόμα καλύτερα»

Για την τουρκική επιθετικότητα και τη στάση της Ελληνικής Κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΝΔ ξεκαθάρισε πως «για την Ελλάδα υπάρχει μια ρητή γραμμή όπου διάλογος ανάμεσα σε εμάς και την Τουρκία υπάρχει μόνο για την υφαλοκρηπίδα και τα υπερκείμενα ύδατα της υφαλοκρηπίδας. Αυτή είναι η σαφής και πάγια θέση της ελληνικής πλευράς» είπε και συμπλήρωσε ότι «η Ελλάδα είναι έτοιμη για διάλογο, αλλά και έτοιμη κάθε στιγμή να προασπίσει κάθε σπιθαμή Ελληνικής γης και θάλασσας».

Τέλος, για το αν η διεθνής κοινότητα θα μπορούσε να είναι πιο αυστηρή απέναντι στην προκλητική στάση της Τουρκίας, ο κ. Λιβανός εξήγησε ότι « υπάρχουν πολλά στάδια ακόμα αντίδρασης της Ελλάδας και της Ευρώπης. Υπάρχει και μεγαλύτερη δυνατότητα επιβολής μέτρων, υπάρχει η δυνατότητα πίεσης άμεσης και έμμεσης εκτός από την Ευρώπη και από τις ΗΠΑ. Η διεθνής κοινότητα είναι στο πλευρό μας, όχι μόνο επειδή είμαστε σύμμαχός τους αλλά επειδή εκφράζουμε τις φιλελεύθερες ιδέες του δυτικού κόσμου».

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΓ. Κατρούγκαλος: Η Κυβέρνηση δεν είπε την αλήθεια για τα αναδρομικά (audio)
Επόμενο άρθροΕπιλύεται το ζήτημα υδροδότησης του Τρικερίου – Παρέμβαση της Ζέττας Μακρή