Ασθενείς του Νοσοκομείου Βόλου θα χειρουργούνται από γιατρούς του Αχιλλοπούλειου σε ιδιωτικές κλινικές. Η σύμβαση της 5ης ΥΠΕ αφορά 2 κλινικές του Βόλου. Οι γιατροί- συνολικά 14 ειδικοί και ειδικευόμενοι -έχουν προθεσμία να δηλώσουν μέχρι αύριο Παρασκευή την απόφασή τους για επεμβάσεις εκτός Νοσοκομείου. Προχθές στο Αχιλλοπούλειο βρέθηκε ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και ανακοίνωσε πως πρέπει να υποστηριχθεί η συνεργασία με τους ιδιώτες ζητώντας από τους γιατρούς να υποστηρίξουν το κυβερνητικό πρόγραμμα, για να αποσυμφορηθούν οι λίστες.

Οι γιατροί κλήθηκαν από την διοίκηση να δηλώσουν συμμετοχή και να προτείνουν ασθενείς που θέλουν να χειρουργηθούν σε ιδιωτικές κλινικές δωρεάν από τους ίδιους και τα ερωτήματα που τέθηκαν είναι πως θα “επιστρατεύονται” ειδικευόμενοι αλλά και αναισθησιολόγοι οταν το Νοσοκομείο βρίσκεται σε 7ημερη 24ωρη εφημερία…

Η απόφαση του Υπουργείου Υγείας δημοσιεύτηκε σε ΦΕΚ στις 22 Δεκεμβρίου και η 5η ΥΠΕ ζητά γιατρούς και ασθενείς από το Αχιλλοπούλειο με έγγραφό της από τις 12 Ιανουαρίου. Οι ασθενείς θα χειρουργούνται από γιατρούς σε ιδιωτικές κλινικές – χωρίς πρόσθετη αμοιβή – για λόγους αποσυμφόρησης της λίστας αναμονής, όπως προβλέπεται σε τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή και στην οποία περιλαμβάνονται διατάξεις για την παράταση του μέτρου της επιστράτευσης, των προσλήψεων επικουρικού προσωπικού και την προστασία των γιατρών από αρνητές και αντιεμβολιαστές. Η λίστα αναμονής στο Αχιλλοπούλειο αφορά σήμερα αναμονή δύο μηνών.

Τι προβλέπει η τροπολογία για τους ασθενείς που θα χειρουργούνται από γιατρούς του ΕΣΥ σε ιδιωτικές κλινικές
«Στις ιδιωτικές κλινικές που διαθέτουν χειρουργικές αίθουσες και χειρουργικές κλίνες, κατ’ εφαρμογή παρ. 2 του άρθρου 86 του ν. 4745/2020, και για το χρονικό διάστημα που διαρκεί η διάθεση των κλινών, σύμφωνα με έγγραφη πράξη αποδοχής του Γενικού Γραμματέα Υπηρεσιών Υγείας και παράτασης αυτής, οι ιατροί, ειδικευμένοι και ειδικευόμενοι, που ανήκουν στη δύναμη του Χειρουργικού Τομέα του δημοσίου νοσοκομείου οικείας Υγειονομικής Περιφέρειας με την ιδιωτική κλινική, μπορούν να πραγματοποιούν χειρουργικές πράξεις σε ασθενείς που έχουν εισαχθεί ιδιωτική κλινική, αφού διακομίστηκαν από την εφημερία του δημοσίου νοσοκομείου».

Επίσης με την τροπολογία:
περιορίζεται η ευθύνη του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού κατά περίθαλψη νοσηλευομένων ασθενών που πάσχουν από κορωνοϊό.
Όπως εξήγησε μιλώντας στη Βουλή ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, με την τροπολογία που ψηφίζεται σήμερα Τετάρτη 22/12 από την Ολομέλεια του Σώματος, «προστατεύονται οι γιατροί και οι νοσηλευτές που δέχονται απειλές και μηνύσεις ή αγωγές, γιατί διασωληνώνουν ασθενείς με COVID-19, κάτι που είναι κατάφωρα και προδήλως αντίθετο με το νομικό πλαίσιο. Ωστόσο, διευκρίνισε ότι παραμένει η ιατρική αμέλεια εάν υπάρχουν λάθη ή παραλείψεις υγειονομικού χαρακτήρα.
οι διατάξεις για τις υπερωρίες των εργαζομένων του ΕΟΔΥ επεκτείνονται στις Διοικήσεις των Υγειονομικών Περιfερειών και thn Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου Υγείας. Επιπλέον, προβλέπεται ότι οι ώρες υπερωριακής απασχόλησης του λόγω προσωπικού ορίζονται ανά τρίμηνο, ειδικά για απογευματινή υπερωριακή εργασία, στις 120 ώρες ανά υπάλληλο, και καθορίζεται τρόπος εκκαθάρισης και πληρωμής των αποδοχών αυτών.

Προηγούμενο άρθροΣε καραντίνα 65 καθηγητές Γυμνασίων-Λυκείων σε όλη τη Μαγνησία – Κατάληψη σε ΕΠΑΛ
Επόμενο άρθροΑπολογείται σήμερα ο Βολιώτης γιατρός που “κρατούσε στο σπίτι” ασθενείς με covid