Στήριξη στο αίτημα των δημιουργών του ελληνικού τραγουδιού, προκειμένου να προχωρήσει άμεσα η αδειοδότηση του αυτοδιαχειριζόμενου φορέα για την διαχείριση των δικαιωμάτων τους,  εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας, στην συνάντηση που είχε με εκπροσώπους του καλλιτεχνικού χώρου.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε ότι «είναι ηθική υποχρέωση της κυβέρνησης να μην κωλυσιεργήσει άλλο στην ολοκλήρωση μιας διαδικασίας που είχε δρομολογηθεί το προηγούμενο διάστημα», μίλησε για τη «διεκδικητική παρουσία» των δημιουργών και επισήμανε ότι το θέμα τον είχε απασχολήσει προσωπικά από τη θέση του πρωθυπουργού «όταν έσκασε η “φούσκα” της ΑΕΠΙ και βρέθηκαν χιλιάδες δημιουργοί χωρίς να μπορούν να έχουν κάποιες απολαβές από τα δικαιώματά τους».

«Ξεκινήσαμε τότε μια δύσκολη προσπάθεια, πιστεύω ότι βάλαμε το νερό στο αυλάκι, δημιουργήσαμε έναν ενδιάμεσο φορέα με την προοπτική να φτάσουμε σε θέση να περάσουν τα δικαιώματα αποκλειστικά στους δημιουργούς και να έχουν τη δυνατότητα να αποφασίσουν τον τρόπο με τον οποίο θα τα διαχειριστούν», σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Αν δεν γινόταν η υπηρεσία «γέφυρα» από την τότε κυβέρνηση, σήμερα δεν θα υπήρχαμε», διαβεβαίωσε τον τέως πρωθυπουργό μέλος της αντιπροσωπείας των καλλιτεχνών.

Για να υπογραμμίσει ο κ. Τσίπρας ότι «αυτό που λέμε ότι πρέπει να γίνει -και έπρεπε να έχει γίνει χθες, από το καλοκαίρι, το φθινόπωρο-, είναι να προχωρήσει η μεταβίβαση μέσα από μια νομοθετική πρωτοβουλία των δικαιωμάτων στον δικό σας φορέα συλλογικής διαχείρισης».

Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ ενημέρωση από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο: Τι είπε για εθνικά, οικονομία και ποδόσφαιρο
Επόμενο άρθροΒουλή: Αντιπαράθεση Τζανακόπουλου-Μηταράκη για τα επεισόδια στην Λέσβο (video)