Η πρόεδρος της ειδικής μόνιμης επιτροπής περιφερειών και βουλευτής Μαγνησίας κ. Ζέττα Μακρή, σε συνεργασία και συνεννόηση με τον υπεύθυνο αγροτικών θεμάτων της ΝΟΔΕ Μαγνησίας κ. Χάρη Κόκκαλη, κατέθεσε, σήμερα, 2 Ιουλίου 2020,  αναλυτική κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον υπουργό αγροτικής ανάπτυξης και τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη, στηρίζοντας, για ακόμη μία φορά, έμπρακτα, τους παραγωγούς και, συγκεκριμένα, τους αχλαδοπαραγωγούς της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Ρ. Φεραίου, που, για δεύτερη συνεχή χρονιά, δυστυχώς, είδαν την παραγωγή τους να χάνεται, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Η βουλευτής, στην ερώτησή της τονίζει, ότι οι δυσμενείς και οι ασυνήθιστες, για την εποχή, καιρικές συνθήκες, σε συνδυασμό με τις χαμηλές θερμοκρασίες που επεκράτησαν στην περιοχή από τα τέλη του περασμένου Μαρτίου έως τις αρχές Απριλίου 2020,  ευθύνονται για τη δημιουργία σοβαρού προβλήματος στην ανάπτυξη των καρπών στα δένδρα, που είχε σαν αποτέλεσμα, μετά το τέλος της ανθοφορίας, τη μαζική πτώση τους και, κατ’ επέκταση την πλήρη απώλεια της φετινής εσοδείας για τους παραγωγούς.

Το ως άνω γεγονός επιβεβαιώνεται  από την άκρως εμπεριστατωμένη και στοιχειοθετημένη, επιστημονικά, έκθεση του καθηγητή δενδροκομίας της γεωπονικής σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Γ. Νάνου. Παράλληλα, η κ. Μακρή επισημαίνει ότι, για ακόμη μία φορά, τα τελευταία χρόνια, η καταστροφή που σημειώνεται, οφείλεται στα ακραία καιρικά φαινόμενα, ως απόρροια της κλιματικής αλλαγής που, δυστυχώς,  πλήττει και την χώρα μας, ενώ αναφέρει, χαρακτηριστικά, ότι και οι ίδιοι οι παραγωγοί βρίσκονται, πλέον, αντιμέτωποι με τον κίνδυνο να περιέλθουν σε πλήρες οικονομικό αδιέξοδο.

Η βουλευτής , αντιλαμβανόμενη το δίκαιο και εύλογο των αιτημάτων των αχλαδοπαραγωγών, με την κοινοβουλευτική της παρέμβαση, γνωστοποίησε τη σοβαρότητα και το κατεπείγον του προβλήματος στον ίδιο τον υπουργό κ. Βορίδη προκειμένου να επιληφθεί, αμέσως,  της εξέτασής του, ενώ και η ίδια, από την πλευρά της, δεσμεύθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την ταχύτερη επίλυση του προαναφερόμενου ζητήματος.

Προηγούμενο άρθρο«Αβαντάζ για τη δεύτερη θέση η ΑΕΚ»
Επόμενο άρθρο«Ζήτησε 5,5 εκατ. ευρώ για τον Μπάρκα η ΑΕΚ»