Μήνυμα στήριξης στις ένοπλες δυνάμεις έστειλε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας που κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη. Η Κατερίνα Σακελλαροπούλου ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες των ενόπλων δυνάμεων για τη στάση τους έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, ενώ ο υπουργός Άμυνας επισήμανε την επιχειρησιακή τους ετοιμότητα τονίζοντας ότι οι ένοπλες δυνάμεις είναι απέναντι σε κάθε αλαζόνα επιβουλέα.

Στη Σύνοδο Κορυφής του Δεκεμβρίου παραπέμπονται οι οριστικές αποφάσεις για την Τουρκία. Η καγκελάριος Μέρκελ παραδέχεται ότι τα πράγματα δεν έχουν εξελιχθεί σε θετική κατεύθυνση, καθώς η Τουρκία δεν δείχνει διάθεση να συμμορφωθεί με τις προειδοποιήσεις της διεθνούς κοινότητας.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελαροπούλου κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη προς τιμήν των Ενόπλων Δυνάμεων. Με αφορμή την σημερινή εορτή η ΠτΔ ευχαρίστησε τους άνδρες και τις γυναίκες του στρατεύματος οι οποίοι υπερασπίζονται τα θαλάσσια χερσαία και εναέρια σύνορα της χώρας.

Ο πρωθυπουργός με ανάρτησή του στο Twitter τονίζει την αυταπάρνηση και την αίσθηση καθήκοντος με την οποία τα στελέχη εν όπλοις υπηρετούν την πατρίδα. Όπως έγραψε: «Ένα μεγάλο ευχαριστώ στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων μας που με αυταπάρνηση και αίσθηση καθήκοντος υπηρετούν την πατρίδα. Μας κάνετε υπερήφανους».

Ένα μεγάλο «ευχαριστώ» στα στελέχη των Εν. Δυνάμεων είπε και ο Ν. Παναγιωτόπουλος, ο οποίος έστειλε παράλληλα και ένα σαφέστατο μήνυμα προς την Τουρκική πλευράς σε κάθε αλαζόνα επιβουλέα.

Στην ημερήσια διαταγή του για την εορτή των Ενόπλων Δυνάμεων ο Α` ΓΕΕΘΑ, Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος δεν παραλείπει να στείλει ένα ιδιαίτερα αυστηρό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση:»Μη φοβηθείτε ποτέ τις γεμάτες από κομπορρημοσύνη απειλές οποιουδήποτε επιβουλέα… Αν κάνει το μοιραίο λάθος, έχουμε τη δύναμη να τον ξαφνιάσουμε δυσάρεστα…Έχουμε την ισχύ και τη θέληση να τον κάνουμε να νιώσει αμέσως στο πετσί του το τεράστιο σφάλμα του…».

Από την Αντιπολίτευση, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, ο Θεόδωρος Δρίτσας ευχαρίστησε και εκείνος τις Εν. Δυνάμεις για την συμβολή τους στην ασφάλεια της χώρας, όπως και η Ελληνική Λύση.

Την παραμονή της αφιερωμένης στις Έν. Δυνάμεις ημέρα, η Άγκυρα επέλεξε να ανανεώσει για μία ακόμα φορά την παράνομη παρουσία του Oruc Reis στην Ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Με τις νέες NAVTEX, η Άγκυρα επιχειρεί να καλύψει ολόκληρη την περιοχή νότια της Ρόδου, έως και 6 Ναυτικά Μίλια από το σύμπλεγμα του Καστελόριζου. Στο ίδιο προκλητικό τέμπο και ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ: «Με τις ενέργειές τους στα νησιά, των οποίων η κυριαρχία δεν μπορεί με κανέναν τρόπο να δοθεί στην Ελλάδα, αγνοούνται εντελώς, εκτός από αυτό, οι επιστημονικές και τεχνικές μελέτες που κάνουμε και παρουσιάζονται ως πρόκληση.

Πρόκειται για μια πραγματικά λανθασμένη προσέγγιση, που δεν ταιριάζει σε έναν καλό γείτονα. Κάνουν τις πιο λάθος κινήσεις ενάντια στο χέρι της φιλίας που τους προσφέρουμε. Είμαστε υπέρ των πολιτικών λύσεων, του διαλόγου, των σχέσεων καλής γειτονίας. Πρέπει να αντιληφθούν ότι υπάρχει Τουρκική παρουσία στην Κύπρο, ότι υπάρχουν Τούρκοι που ζουν εκεί εδώ και αιώνες. Και ότι δεν θα πρέπει να υποχωρήσουν στα δικαιώματά τους».

Η Αθήνα απορρίπτει για μία ακόμα φορά τις παράνομες Τουρκικές NAVTEX

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωνάννου, εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, τόνισε πως: «Η Ελλάδα έχει ipso facto και ab initio δικαιώματα όσον αφορά την υφαλοκρηπίδα της, βάσει του Διεθνούς Δικαίου και της Σύμβασης του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, που αποτελούν και εθιμικό Δίκαιο. H Τουρκία δεν μπορεί να ανακοινώνει NAVTEX για περιοχές στις οποίες δεν είναι αρμόδια. Αρμοδιότητα για τις περιοχές αυτές έχει ο σταθμός του Ηρακλείου Κρήτης».

Ρεπορτάζ: Nίκος Σταυρουλάκης

Πηγή: EΡΤ

Σχετικές ειδήσεις:

ΠτΔ: Oι Ένοπλες Δυνάμεις αξίζουν τον σεβασμό και την ευγνωμοσύνη όλων μας

Το μήνυμα του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Ν. Παναγιωτόπουλου για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων

Μηνύματα του πολιτικού κόσμου για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων (video)

Ελληνική αντι-Navtex για παράνομη τουρκική Navtex νότια του Καστελόριζου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΑρχιεπίσκοπος Iερώνυμος: Σταθερή η κατάσταση της υγείας του
Επόμενο άρθροΛαμία – Αστέρας Τρίπολης 0-0 (Πρώτο ημίχρονο)