Το 2018, το κινεζικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,6%, ενώ η συνεισφορά του στην διαμόρφωση του παγκόσμιου ΑΕΠ πλησιάζει στο 30%, σύμφωνα με τη δήλωση, που έγινε στην 39η συνεδρία της Διεθνούς Νομισματικής και Οικονομικής Επιτροπής (IMFC).

 

Η κινεζική οικονομία είναι “σε γενικές γραμμές σταθερή” με το χρηματιστήριο “να βρίσκεται σε φάση ανάκαμψης,” σύμφωνα με δήλωση του Τσεν Γιούλιου που είναι αναπληρωτής διοικητής της Κινεζικής Λαϊκής Τράπεζας.

 

“Κατά το 2018, το κινεζικό ΑΕΠ αυξήθηκε κατά 6,6%, ενώ η συνεισφορά του στην διαμόρφωση του παγκόσμιου ΑΕΠ πλησιάζει στο 30%,” σύμφωνα με την ίδια δήλωση, που έγινε σε υπουργική συνάντηση για την 39η συνεδρία της Διεθνούς Νομισματικής και Οικονομικής Επιτροπής (IMFC).

 

Η συνεδρίαση της επιτροπής πραγματοποιήθηκε στο περιθώριο των Εαρινών Συναντήσεων του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας στην Ουάσινγκτον. Οπως θυμίζει το ΑΠΕ, πρόκειται για ένα όργανο παραγωγής πολιτικής που έχει συσταθεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ).

 

“Η κινεζική οικονομία είναι σε γενικές γραμμές σταθερή, ενώ καταγράφεται συνεχής πρόοδος στην βελτίωση και στην αναβάθμιση των οικονομικών δομών,” ανέφερε στην δήλωσή του ο ίδιος αξιωματούχος.

 

Ο Τσεν Γιούλιου πρόσθεσε επίσης ότι η Κίνα θα συνεχίσει την προσπάθεια φιλελευθεροποίησης του χρηματοοικονομικού της τομέα «με συστηματικό τρόπο και σε θεσμικό επίπεδο».

 

Σύμφωνα με την ίδια δήλωση, το Πεκίνο εργάζεται για την “ισότιμη” αντιμετώπιση των επενδύσεων που χρηματοδοτούνται από κινεζικά και ξένα κεφάλαια “με τρόπο, ώστε να υπάρχει περισσότερη διαφάνεια, αλλά και συνάφεια με τις καλύτερες διεθνείς πρακτικές.”

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣτην τελική ευθεία η γεώτρηση των ΕΛΠΕ-Edison στον Πατραϊκό κόλπο
Επόμενο άρθροΓαλλία και Κύπρος κοντά σε συμφωνία για την ασφάλεια