Μοιράσου το άρθρο:

Μετά την απόφαση της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης να καταργήσει το δεύτερο τμήμα α΄ Γυμνασίου του Μουσικού Σχολείου Μυτιλήνης, ο Σύλλογος γονέων και κηδεμόνων, ο Σύλλογος καθηγητών, τα Μαθητικά Συμβούλια καθώς και οι γονείς των υποψήφιων μαθητών της α΄ Γυμνασίου διαμαρτύρονται έντονα και κάνουν λόγο για “κατάφωρη αδικία που γίνεται σε βάρος του σχολείου μας, το οποίο τα τελευταία τέσσερα χρόνια λειτουργούσε με τη δημιουργία διπλών τμημάτων στο γυμνάσιο και με σταθερά αυξητική πορεία (2014-2019, 35%) στο μαθητικό δυναμικό.”

Μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς τονίζουν ότι “παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες, το Μουσικό Σχολείο Μυτιλήνης δίνει ανάσες πολιτισμού και διέξοδο καλλιτεχνικής δημιουργίας στα παιδιά που το επιλέγουν και τελικά επιλέγονται να φοιτήσουν σ’ αυτό, τα τελευταία 25 χρόνια.

Το Μουσικό Σχολείο, αν και είναι από τα πρωτοιδρυθέντα μουσικά σχολεία στη χώρα μας, παραμένει συστεγαζόμενο και έρμαιο στις αποφάσεις των εκάστοτε «αρχόντων» που καθορίζουν την τύχη του, προκαλώντας αγωνία για τη συρρίκνωσή του. Η απογοήτευση από την έλλειψη ευαισθησίας και υποστήριξης έχει μεταβληθεί σε αγανάκτηση και οργή. Θα αγωνιστούμε και θα καταφύγουμε σε κάθε έννομη ενέργεια-δράση που θα μεταστρέψει την απόφαση προς όφελος του σχολείου μας.”

Παράλληλα, μαθητές, εκπαιδευτικοί και γονείς συγκεντρώνουν ηλεκτρονικές υπογραφές ζητώντας να σταματήσει η συρρίκνωση του Μουσικού Σχολείου. Συγκεκριμένα αναφέρουν ότι: “Με απόφασή της η Διευθύντρια της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Β. Αιγαίου, κα Παπαδανιήλ Μαρία, καταργεί το ένα τμήμα μαθητών στην Α΄γυμνασίου, επιτρέποντας μόνο σε 24 παιδιά να εγγραφούν για το έτος 2019-2020 στο σχολείο – σε ένα μόνο τμήμα –  και οδηγώντας το σχολείο σε σταδιακή συρρίκνωσή του. Το σχολείο έχει στα χέρια του 51 αιτήσεις μαθητών για την Α’ Γυμνασίου, που σημαίνει ότι 27 μαθητές θα πρέπει να απορριφθούν. Αφορμή για την παραπάνω απόφαση αποτελεί το υπάρχον χρόνιο κτηριακό πρόβλημα του σχολείου το οποίο συστεγάζεται με άλλο Γυμνάσιο. Αντί λοιπόν να δοθεί μία λύση στο στεγαστικό πρόβλημα του σχολείου αποφασίστηκε η συρρίκνωσή του! Να σημειωθεί ότι στο συστεγαζόμενο Γυμνάσιο, για το ίδιο σχολικό έτος, θα αυξηθούν τα τμήματα στην Α’ Γυμνασίου από 3 σε 4!”

Στη συνέχεια ζητούν από τους πολίτες να υπογράψουν “ώστε να σταματήσει αυτός ο παραλογισμός. Ζητούμε να λειτουργήσει το σχολείο, όπως λειτουργούσε μέχρι τώρα, με 2 τμήματα σε κάθε τάξη του Γυμνασίου! Μην επιτρέπετε στους αρμόδιους να υποτιμούν άλλο τη Μουσική εκπαίδευση σε αυτή τη χώρα!”

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤεχνική σύσκεψη για το έργο αεροδρομίου Χίου-αισιοδοξία για τα χρονοδιαγράμματα εντός ΕΣΠΑ
Επόμενο άρθροΥποψήφιος Βουλευτής ο Μενέλαος Μαλτέζος με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία