Ο Αστέρας ήταν το μεγάλο φαβορί για πρόκριση στον β΄ αγώνα για τα προημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας με τον Εργοτέλη στην Τρίπολη και το έκανε πράξη με… δύσκολη νίκη (4-1) επί της ομάδας του Ηρακλείου (0-1 το σκορ του πρώτου αγώνα).

 

Το τελικό σκορ δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα του αγώνα, καθώς οι Αρκάδες σημείωσαν 3 γκολ στα τελευταία 11 λεπτά. Για τον Αστέρα σκόραραν οι Μπαστιάνου (9΄), Αραβίδης (79΄), Καλτσά (89΄), Φερνάντεθ (90΄+3΄), ενώ οι Κρητικοί είχαν ισοφαρίσει προσωρινά στο 72΄ με τον Ιατρούδη. Οι γηπεδούχοι πλέον πήραν το δεύτερο εισιτήριο για τα ημιτελικά, μετά την ΑΕΚ.

 

Με λίγο κόσμο στις κερκίδες του «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» αλλά και με καλές καιρικές συνθήκες για ποδόσφαιρο, οι δύο ομάδες παρατάχθηκαν από τους Παράσχο και Παπαβασιλείου με στόχο την πρόκριση στους «4».

 

Στο Α΄ ημίχρονο ο Αστέρας χωρίς να εντυπωσιάσει κατάφερε να ελέγξει το παιχνίδι και να προηγηθεί με 1-0, ενώ στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 72ο λεπτό και απείλησαν την ομάδα της Τρίπολης. Η τελευταία όμως κατάφερε να χαμογελάσει τελευταία, αφού σημείωσε τρία ακόμη τέρματα και να πάρει τελικά την πρόκριση με το ευρύ 4-1.

 

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 9ο λεπτό με τον Μπαστιάνο, ο οποίος σε μεταβίβαση του Ρόλε πρόλαβε την έξοδο του Καλογεράκη και πέρασε την μπάλα από πάνω του για να κάνει το 1-0.

 

Ο Αστέρας είχε μία ακόμη καλή στιγμή στο 30΄ για να διπλασιάσει τα τέρματά του όταν από σέντρα του Τσιλιανίδη ο Πασαλίδης δεν κατάφερε με το κεφάλι να σημαδέψει σωστά στέλνοντας την μπάλα άουτ. Στο 44΄ σουτ του Αραβίδη έδιωξε σε κόρνερ ο Καλογεράκης.

 

Στο 2ο 45λεπτο η πρώτη καλή στιγμή ήταν πάλι για τον Αστέρα, όταν στο 51΄ ο Τσιλιανίδης γύρισε την μπάλα στην περιοχή στον Ρόλε αλλά αντέδρασε σωστά η άμυνα του Εργοτέλη και απομάκρυνε σε κόρνερ. Στο 55΄ μακρινό συρτό σουτ του Αραβίβη μπλόκαρε ο Καλογεράκης, ο οποίος στο 71΄ έδιωξε σε κόρνερ νέο σουτ του Φερνάντεθ.

 

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (72΄) ο Εργοτέλης κατάφερε να ισοφαρίσει με τον Ιατρούδη, ο οποίος με κεφαλιά νίκησε στον αέρα τους αμυντικούς του Αστέρα κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Η ομάδα του Παράσχου κατάφερε να πάρει και πάλι το προβάδισμα στο 79΄ με σκαστή κεφαλιά του Αραβίδη, ενώ ακολούθησε ένα τρίτο τέρμα από τον Καλτσά στο 89΄ (σουτ) και     το «κερασάκι στην τούρτα» έβαλε στο 90΄ +3΄ ο Φερνάντεθ με σουτ.

Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
Κίτρινες κάρτες: Μπελόκ, Πασαλίδης

 

Οι συνθέσεις των ομάδων:

 

Αστέρας Τρίπολης (Παράσχος): Αθανασιάδης, Κώτσιρας, Τριανταφυλλόπουλος, Ορτέγκα, Πασαλίδης, Βαλιέντε, Μπελόκ, Αραβίδης, Τσιλιανίδης (65΄ Καλτσάς), Μπαστιάνος (83΄ Βλάχος), Ρόλε (61΄ Φερνάντεθ).

 

Εργοτέλης (Παπαβασιλείου): Καλογεράκης, Μπουτσάκης (77΄ Ροβίθης), Κοιλιάρας, Οικονόμου, Μπάτζιος, Μπρους (85΄ Γροντής), Τσέλιος, Ζόσεφ,  Μπουρσέλης, Κουατένγκ (61΄ Καπνίδης), Ιατρούδης.

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι πιο συχνές ερωτήσεις και απαντήσεις για τη δράση του ΕΣΠΑ: Επιχειρούμε Έξω
Επόμενο άρθροΈνα βήμα μπρος πέντε πίσω από την κυβέρνηση που εκθέτει τη χώρα