Με κύριο χαρακτηριστικό τις χιονοπτώσεις και τις πολύ χαμηλές θερμοκρασίες συνεχίζεται το πέρασμα του “Διομήδη” από τη Μαγνησία. Το χιόνι έχει καλύψει το Πήλιο και τα υπόλοιπα ορεινά του Νομού, ενώ νωρίς σήμερα το πρωί, περίπου στις 6, χιόνιζε και μέσα στην πόλη του Βόλου.

Στην κορυφή του Πηλίου το χιόνι έχει φθάσει το 1,5 μέτρο, ωστόσο οι δρόμοι είναι ανοιχτοί. Εκχιονιστικά μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας εργάστηκαν ασταμάτητα κατά τη διάρκεια της νύχτας προκειμένου να κρατήσουν ανοιχτό το οδικό δίκτυο από τον Άνω Βόλο και πάνω.

Λόγω των χιονοπτώσεων έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Χανίων-Κισσού, από τη διασταύρωση του χιονοδρομικού κέντρου Αγριόλευκες Πηλίου μέχρι την διασταύρωση με την Ε.Ο.Βόλου Ζαγοράς (Κάτω κλάδος) στον Κισσό Μαγνησίας.

Επίσης, απαιτούνται αντιολισθητικές αλυσίδες λόγω χιονόπτωσης στα εξής σημεία:
α) επαρχιακό οδικό δίκτυο από Πορταριά έως Χάνια (Άνω Κλάδος Πηλίου)
β) επαρχιακό οδικό δίκτυο περιοχή Αγ. Γεωργίου Νοτίου Πηλίου (Κάτω Κλάδος Πηλίου)
γ) χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλα τα οχήματα που κινούνται από το αγρόκτημα Κουμούτση μέχρι και τα Χάνια.

Ο μεγάλος όγκος χιονιού που έπεσε στην κορυφή του Πηλίου προκάλεσε βλάβη στις κεραίες αναμετάδοσης ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών σταθμών. Συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ και της πολιτικής προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, επιχειρούν να φτάσουν στο σημείο προκειμένου να αποκαταστήσουν τη λειτουργία των κεραιών.

Σύμφωνα με το meteo.gr, σήμερα θα επικρατήσουν νεφώσεις με ασθενείς βροχές και χιονόνερο, αλλά θα υπάρχουν και διαστήματα βελτίωσης. Οι άνεμοι θα είναι βορειοανατολικοί ισχυροί, ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2°C έως 4°C.

Προηγούμενο άρθροΣαρηγιάννης – Σε δύο εβδομάδες μπορεί να είμαστε στις 3.000 κρούσματα
Επόμενο άρθροΠρος υπογραφή το έργο ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Βόλος-Λάρισα – Στα 40 λεπτά η διαδρομή