«Ασφαλές» καταφύγιο από την αβεβαιότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών παγκοσμίως αποτελούν οι κρατικοί τίτλοι της ευρωζώνης, με τους επενδυτές να καταφεύγουν στις αγορές κρατικού χρέους.

 

Τις τελευταίες μέρες οι επενδυτές προτιμούσαν τα ομόλογα των σταθερών οικονομιών της Ευρώπης, στέλνοντας την απόδοση του γερμανικού 10ετούς και πάλι σε αρνητικό έδαφος. Την Παρασκευή, υποχωρούν και οι αποδόσεις των ομολόγων του ευρωπαϊκού Νότου, συμπεριλαμβανομένων των ελληνικών και ιταλικών.

 

Συγκεκριμένα, η απόδοση του ελληνικού 10ετούς καταγράφει πτώση επτά μονάδων βάσης σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, στο 3,36%.

 

Ανάλογη εικόνα επικρατεί και στα ιταλικά ομόλογα, με την απόδοση του 10ετούς να καταγράφει πτώση οχτώ μονάδων βάσης ή 3% σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο, στο 2,54%.

 

Οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις πολιτικές εξελίξεις ενόψει εκλογών. Οι αγορές έχουν δείξει την «ανησυχία» τους για τις παροχές της ελληνικής κυβέρνησης, ενώ «καμπανάκια» δημοσιονομικού εκτροχιασμού έχουν χτυπήσει και οι επενδυτικοί οίκοι.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Τουρκία εισάγει μαζικά γερμανικά πλαστικά σκουπίδια
Επόμενο άρθροΤα διλήμματα είναι ξεκάθαρα και δείχνουν ΣΥΡΙΖΑ