Σε κατάληψη σχολείων έχουν προχωρήσει μαθητές στην Αχαΐα, αντιδρώντας στη χρήση μάσκας. Χθες Τρίτη, μαθητές έκαναν κατάληψη και στο γυμνάσιο Βουκολιών του δήμου Πλατανιά στα Χανιά, η οποία έληξε. Μάλιστα, συνελήφθη μητέρα έπειτα από μήνυση του διευθυντή του Γυμνασίου Βουκολιών. Σήμερα η δίκη του 39χρονου γονέα στα Χανιά που επιτέθηκε σε καθηγητή.

Όπως μεταδίδει για την ΕΡΤ η Αθανασία Σταμοπούλου, τρία σχολεία τελούν υπό κατάληψη στην Αχαΐα: το 2ο Λύκειο Πάτρας, το 5ο Λύκειο Πάτρας και το Γυμνάσιο Φαρρών.

Στο 2ο Λύκειο, τους μαθητές απασχολεί η χρήση μάσκας και ο αριθμός μαθητών ανά τμήμα, ενώ λένε πως γονέας θετικός στον κορονοϊό ήρθε σε επαφή με καθηγητές.

Χθες υπήρχαν καταλήψεις επίσης στο 10ο και το 12ο Λύκειο, οι οποίες έληξαν.

Μάλιστα, ακούγεται ότι σήμερα ίσως μπουν στον χορό των κινητοποιήσεων και τα ΕΠΑΛ.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας σημείωσε πως οι μαθητές που κάνουν κατάληψη είναι θύματα εκμετάλλευσης κάποιων που προσπαθούν να περάσουν παρανοϊκές απόψεις.

Συνελήφθη μητέρα για κατάληψη

Στη σύλληψη μιας μητέρας προχώρησαν οι αρχές, μετά την κατάληψη που έκαναν μαθητές αλλά και γονείς το πρωί της Τρίτης στο Γυμνάσιο των Βουκολιών του Δήμου Πλατανιά Χανίων.

Η γυναίκα συνελήφθη έπειτα από μηνύσεις που υπέβαλαν σε βάρος της ο διευθυντής και η διευθύντρια του γυμνασίου και του λυκείου, καθώς φέρεται να υποκίνησε την κινητοποίηση των μαθητών.

Το πρωί της Τρίτης ομάδα μαθητών και γονιών έβαλαν λουκέτο στην είσοδο του σχολείου και δεν επέτρεπαν στους εκπαιδευτικούς να μπουν, ενώ ανάρτησαν πανό με συνθήματα κατά της χρήσης μάσκας στα σχολεία.

Όπως έγινε γνωστό από τον διευθυντή του σχολείου, η ΕΛ.ΑΣ. ζήτησε τη συνδρομή του Δήμου Πλατανιά, ο οποίος και έστειλε τεχνικό για να κόψει την κλειδαριά, που είχαν τοποθετήσει οι καταληψίες στην πόρτα του σχολείου.

Αρχικά οι μαθητές εμφανίζονταν αποφασισμένοι να συνεχίσουν την κατάληψη, ωστόσο, μετά από συζήτηση, υποχώρησαν και άνοιξαν οι ίδιοι τις πόρτες.

Ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε ότι έκανε μήνυση στη μητέρα που πρωτοστάτησε στο κλείδωμα του σχολείου, η οποία τον απώθησε για να μην ανοίξει το σχολείο και να μην σπάσει το λουκέτο.

Χανιά: Σήμερα η δίκη του 39χρονου γονέα

Σήμερα θα εκδικαστεί η υπόθεση του πατέρα που επιτέθηκε και χτύπησε καθηγητή του 2ου Γυμνασίου Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη σε βάρος του 39χρονου γονέα, ο οποίος θα δικαστεί με την αυτόφωρη διαδικασία.

Το θύμα της επίθεσης κατέθεσε εκθέτοντας τα γεγονότα, ενώ ζήτησε να αποδοθεί δικαιοσύνη. Υποστήριξε δε ότι σε καμία περίπτωση δεν επιχείρησε να βάλει τη μάσκα στο μαθητή δια της βίας. Όπως ανέφερε, πλήθος μαρτύρων που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σχολείο, θα καταθέσουν με ακρίβεια τι ακριβώς συνέβη.

Στα Δικαστήρια βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Γιάννης Κυριακάκης, ο οποίος τόνισε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα δεν θα επιτρέψει να κυριαρχήσει η βία στα σχολεία.

Ρεπορτάζ: Αθ. Σταμοπούλου, Κ. Πολύζου
Πηγή: ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚίνδυνος αύξησης στα τέλη κυκλοφορίας – Τι θα αλλάζει;
Επόμενο άρθροΕλεύθερος και πάλι ο Κάμελ