Στα ύψη παραμένει η πολιτική αντιπαράθεση με φόντο τις αποκαλύψεις από τη μαγνητοφωνημένη συνομιλία μεταξύ Νίκου Παππά και Σάμπυ Μιωνή που απέστειλε στην προανακριτική επιτροπή ο επιχειρηματίας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να διαγράψει τον Νίκο Παππά από την ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας εκ νέου από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να πάρει θέση.

«Εικοσιτέσσερις ώρες μετά την αποκάλυψη για τις μεθοδεύσεις ενός αδίστακτου παρακράτους επί των ημερών της διακυβέρνησής του, ο κ. Τσίπρας εξακολουθεί να σιωπά. Τα ερωτήματα όμως είναι αμείλικτα. Γνώριζε την ύπαρξη του παρακράτους ο κ. Τσίπρας; Αν ναι, τι έκανε για αυτό; Ενημερώθηκε από τον κ. Παππά, τότε Υπουργό Επικρατείας της Κυβέρνησής του και πιο στενό του συνεργάτη; Σε κάθε περίπτωση, ως ελάχιστο δείγμα σεβασμού στους κανόνες της Δημοκρατίας, οφείλει να διαγράψει άμεσα τον κ. Παππά από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και να δώσει εξηγήσεις στον Ελληνικό λαό» υπογράμμισε ο κ. Πέτσας.

Η απάντηση του Αλέξη Τσίπρα ήρθε από το Μεσολόγγι όπου και περιοδεύει και στόχευσε προσωπικά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη καταλογίζοντας του ότι ανασύρει από το συρτάρι πρακτικές πρακτόρικες, μαφιόζικες, μια σκανδαλολογία ανύπαρκτων σκανδάλων, για να κρύψει το ένα και μοναδικό σκάνδαλο που είναι ότι παρέλαβε γεμάτα ταμεία και τώρα έχει οδηγήσει την ελληνική οικονομία σε μια εφιαλτική προοπτική.

Από την πλευρά ο ένας εκ των δύο «πρωταγωνιστών» της μαγνητοφωνημένης συνομιλίας Νίκος Παππάς, μιλώντας το πρωϊ στην ΕΡΤ επέμεινε στην εμπλοκή της κας Ράικου και του κ. Παπασταύρου, κάνοντας λόγο για χρηματισμό και «μαύρο» πολιτικό χρήμα. Επιτέθηκε εκ νέου στον πρώην Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι αποφεύγει να καταθέσει στην Προανακριτική. Ζήτησε να γίνει οποιαδήποτε έρευνα στο πρόσωπό του προσθέτοντας ότι δεν έχει να φοβηθεί τίποτα.

Οι αποκαλύψεις απασχόλησαν και τη Βουλή με τον Άδωνι Γεωργιάδη να προειδοποιεί ότι πλησιάζει η ώρα που κάθε κατεργάρης θα πάει στο πάγκο του. Από την πλευρά του ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και μέλος της προανακριτικής επιτροπής κατέθεσε έγγραφο από το οποίο υποστήριξε ότι φωτογραφίζει μίζα 2,6 εκατομμυρίων ευρώ στον πρώην στενό συνεργάτη του Αντώνη Σαμαρά., Σταύρο Παπασταύρου για υπόθεση του 2015 στο οποίο όπως είπε γίνεται αναφορά και στον πρώην πρωθυπουργό.

Απαντώντας ο Μάκης Βορίδης από την Ολομέλεια διευκρίνισε ότι η υπόθεση έχει μπει στο αρχείο.

Την ίδια στιγμή οι αντιδράσεις των κομμάτων συνεχίστηκαν με τον Γιάνη Βαρουφάκη να δηλώνει (Παραπολιτικά Fm) ότι δεν είναι μόνο η συγκεκριμένη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ είναι όλες οι κυβερνήσεις των μεταπολιτευτικών χρόνων οι οποίες όλες είχαν τα μαγαζάκια τους, όλες συντηρούσαν σκάνδαλα, όλες ουσιαστικά φόρτωναν χρέη στον ελληνικό λαό μέσα από τη διαφθορά και τη διαπλοκή, όλες κατηγορούν όλους τους υπόλοιπους

Η Νέα Δημοκρατία και το Κίνημα Αλλαγής ζήτησαν από κοινού, να διαβιβαστούν στον αρμόδιο Εισαγγελέα τόσο το ηχητικό των διαλόγων όσο και οι προηγούμενες καταθέσεις Μιωνή και Παππά στην Προανακριτική.

Σήμερα συνεχίστηκε και η κατάθεση του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου στη προανακριτική επιτροπή.

Ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης επί ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος τη συνομιλία των δύο φέρεται να αρνήθηκε ότι είπε κάτι για τη σύζυγο του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος ζήτησε από το Μέλος της επιτροπής Θανάση Πλεύρη να αυτοεξαιρεθεί διότι κατήγγειλε πως από τις ερωτήσεις του Θανάση  Πλεύρη στον Νίκο Παππά στην επιτροπή-τον περασμένο Μάρτιο- αποδεικνύεται, ότι ο βουλευτής της ΝΔ δείχνει να γνώριζε πως υπάρχει ηχητικό απόσπασμα της συνομιλίας (Μιωνή-Παππά).

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟ Μακρόν σε «ειδική αποστολή» στην Ολλανδία για το Ταμείο Ανάκαμψης
Επόμενο άρθροΣυγκροτήθηκε σε σώμα η εκλογική επιτροπή της ΕΠΟ