Αυξάνεται το ημερομίσθιο των μαθητευόμενων του «Μεταλυκειακού Έτους-Τάξης Μαθητείας» των Επαγγελματικών Λυκείων της χώρας, όπως προωθείται για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ).

 

Ειδικότερα, το ημερομίσθιο αυξάνεται κατά 27% για τους μαθητευόμενους ηλικίας έως 25 ετών, που αμείβονταν με τον «υποκατώτατο» μισθό, ο οποίος καταργήθηκε, και κατά 11% για τους μαθητευόμενους ηλικίας άνω των 25, που αμείβονταν με τον κατώτατο μισθό. Με τον τρόπο αυτόν το νέο ημερομίσθιο ορίζεται στα 21,78 ευρώ.

 

Η ΚΥΑ υπεγράφη από την υφυπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Μερόπη Τζούφη, τον υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στάθη Γιαννακίδη, τον υφυπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Κώστα Μπάρκα, και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και ορίζεται το ποσό της επιδότησης από το ΕΣΠΑ στα 16,54 ευρώ, για κάθε ημέρα του προγράμματος «Μαθητεία στον χώρο εργασίας». Το υπόλοιπό ποσό, καθώς και οι ασφαλιστικές εισφορές καλύπτονται από τον εκάστοτε εργοδότη.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤο ισραηλινό ναυτικό θα προστατέψει τον αγωγό EastMed
Επόμενο άρθροΗ Έλενα Κουντουρά αναδείχθηκε «Καλύτερη Υπουργός Τουρισμού Παγκοσμίως»