Την επιβολή προστίμου  ύψους 50.000 ευρώ επέβαλε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες ο υπ. Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Αδωνις Γεωργιάδης στην φαρμακοποθήκη που εντοπίστηκε από μικτό κλιμάκιο της ΓΓ Εμπορίας και Προστασίας του Καταναλωτή και της Οικονομικής Αστυνομίας να κερδοσκοπεί. Το συγκεκριμένο ποσό, αν και φαίνεται μικρό, είναι αρκετά μεγάλο για τα οικονομικά μεγέθη της επιχείρησης και προσδιορίστηκε επίσης με γνώμονα να μην την οδηγήσει σε λουκέτο.

Πρόκειται για φαρμακαποθήκη στην Αθήνα, η οποία διαπιστώθηκε ότι μέσα σε ένα μήνα είχε αυξήσει το περιθώριο κέρδους της επί αντισηπτικών προϊόντων από το 20% στο 35%.

Με δεδομένο ότι τα φαινόμενα αισχροκέρδειας περιγράφονται στην πρόσφατη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου με βάση το περιθώριο κέρδους των επιχειρήσεων και όχι η τελική τιμή του προϊόντος οι ελεγκτές πραγματοποίησαν ιχνηλάτιση όλων των τιμολογίων αγοράς και πώλησης της συγκεκριμένης φαρμακαποθήκης προκειμένου να διαπιστώσουν την παράβαση.

Υπενθυμίζεται ότι η ΠΝΠ ορίζει κατ’ ουσίαν παράνομη την αύξηση του περιθώριου κέρδους φαρμακαποθήκης, φαρμακείου και γενικά οποιουδήποτε εμπλεκόμενου στην παραγωγή, εισαγωγή, διακίνηση και εμπορεία προϊόντων σε έλλειψη (αντισηπτικών, μασκών κοκ) απ’ τα επίπεδα που διατηρούσαν στις αρχές Φεβρουαρίου.

Πάντως από την περασμένη Δευτέρα τα μικτά ελεγκτικά κλιμάκια έχουν εντείνει τους ελέγχους τους σε επιχειρήσεις. Έλεγχοι οι οποίοι, ωστόσο απαιτούν χρόνο, αφενός λόγω των καθυστερήσεων που παρατηρούνται για την προσκόμιση των παραστατικών (σσ με τη δικαιολογία ότι ‘τα έχει ο λογιστής’) αφετέρου λόγω της διαδικασίας ιχνηλάτισης που απαιτείται.

Σύμφωνα με πληροφορίες πάντως ο τετραψήφιος αριθμός 1520 έχει κατακλειστεί από καταγγελίες οι οποίες αξιολογούνται και σε πολλές περιπτώσεις οδηγούν σε ελέγχους.

Αύριο ο «πέλεκυς» στο καρτέλ της Καρπάθου

Την ίδια στιγμή αύριο αναμένεται να επιβληθούν και τα διοικητικά πρόστιμα στους τρεις πρατηριούχους στην Κάρπαθο που σύμφωνα με τα κλιμάκια των ελεγκτών είχαν συγκροτήσει καρτέλ κρατώντας τις τιμές των καυσίμων στα ύψη. Παράλληλα όμως αναμένεται και η ποινική τους δίωξη με βάση την αυτεπάγγελτη διαδικασία στην οποία εμπλέκεται η Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Ειδήσεις σήμερα

Απαγόρευση κυκλοφορίας: Σχεδόν 3.500 τα πρόστιμα για άσκοπες μετακινήσεις

Απαγόρευση κυκλοφορίας: 4,4 εκατομμύρια μηνύματα στο 13033 τα πρώτα τρία 24ωρα

Κορωνοϊός: «Είναι δύσκολη κατάσταση, αλλά δεν υπάρχει λόγος πανικού» λέει φορέας του ιού στις Σέρρες

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Στόχος μας να υπάρξει αγωνιστική δραστηριότητα από τα μέσα Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου»
Επόμενο άρθροΓΣΕΒΕΕ: Νέα ΚΑΔ επιχειρήσεων για την ένταξή τους σε ευεργετικές διατάξεις