Πλήρη στήριξη στις προσπάθειες επίλυσης του Κυπριακού εξέφρασε ο Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος υποδέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο τον πρόεδρο της Κυπριακής Βουλής Δημήτρη Συλλούρη.

Ο κ. Παυλόπουλος υποδέχθηκε τον κ. Συλλούρη λίγο πριν την λήξη της θητείας του στην Προεδρία της Δημοκρατίας και τον ευχαρίστησε θερμώς για την άψογη και τόσο παραγωγική συνεργασία τους όλα αυτά τα χρόνια. Παράλληλα, υπενθύμισε ότι η Ελλάδα στηρίζει την Κύπρο -πλήρες κράτος-μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης- στην εξεύρεση δίκαιης και βιώσιμης λύσης του Κυπριακού.

Επίσης, τόνισε, ότι η Ελλάδα στηρίζει την Κύπρο στην υπεράσπιση της Αποκλειστικής Οικονομικής της Ζώνης, που είναι και Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπενθυμίζοντας ότι η τουρκική αυθαιρεσία δεν θα περάσει.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας Δημήτρης Συλλούρης ευχαρίστησε τον κ. Παυλόπουλο για την συνεργασία και εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι η φιλία τους θα συνεχισθεί και θα είναι και ουσιαστική και παραγωγική.

Υπογράμμισε, ταυτόχρονα, ότι χρειάζεται η ενότητα και η συνεννόηση μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, αλλά και η ενότητα μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων για να αξιοποιηθούν οι ευκαιρίες στην περιοχή, οι οποίες επισκιάζονται λόγω της τουρκικής συμπεριφοράς.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΗ σαγηνευτική τόπλες εμφάνιση της Ελένης Φουρέιρα στο νέο της βιντεοκλίπ
Επόμενο άρθροΑΑΔΕ: Ανακοίνωσε νέα συγχώνευση ΔΟΥ