Η Κομισιόν θα παρουσιάσει την πρώτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας

 

Την πρώτη έκθεση ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα θα παρουσιάσει η Κομισιόν στο Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου, στο οποίο θα συμμετάσχει και αντιπροσωπεία του ΔΝΤ.

 

Όπως τονίζεται στην ατζέντα του Eurogroup, η Κομισιόν έλαβε απόφαση στις 11 Ιουλίου να ενεργοποιήσει το πλαίσιο ενισχυμένης εποπτείας για την Ελλάδα, το οποίο τέθηκε σε ισχύ μετά τη λήξη του προγράμματος του ESM τον Αύγουστο του 2018. Οι τριμηνιαίες εκθέσεις ενισχυμένης εποπτείας επιτρέπουν τη στενή παρακολούθηση της οικονομικής, δημοσιονομικής και χρηματοπιστωτικής κατάστασης της χώρας, καθώς και την υλοποίηση των δεσμεύσεων μετά το πρόγραμμα.

 

Στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης θα αξιολογήσουν τους προϋπολογισμούς των κρατών – μελών, με το ενδιαφέρον να στρέφεται στην Ιταλία, μετά και την απόφαση των κυβερνήσεων της ΕΕ την Πέμπτη να εγκρίνουν την έναρξη πειθαρχικών μέτρων.

 

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, το ΔΝΤ θα παρουσιάσει την ενδιάμεση έκθεσή του για την οικονομία της Ευρωζώνης. Παράλληλα, στο Eurogroup θα εξεταστεί η εμβάθυνση της Ευρωζώνης, με φόντο τη σύνοδο κορυφής της 14ης Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων
Επόμενο άρθροΑνοδικά οι τιμές πετρελαίου