Τις προτεραιότητες της ελληνικής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης παρουσίασε σήμερα σε διαδικτυακή τηλεσυνέντευξη Τύπου ο Αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Κεντρικός στόχος της ελληνικής Προεδρίας, είναι η υπογραφή διακήρυξης, εκ μέρους των 47 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, στις 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα, με θέμα: Η λειτουργία του κράτους δικαίου εν μέσω πανδημίας.

Η Ελλάδα παραλαμβάνει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης, την Παρασκευή 15 Μαΐου από τη Γεωργία και παραδίδει μετά από έξι μήνες στη Γερμανία. Ο κ. Βαρβιτσιώτης ανέφερε ότι «θα είναι ουσιαστικά μία ψηφιακή Προεδρία», λόγω των μέτρων που ισχύουν στην ευρωπαϊκή ήπειρο για τον κορονοϊό.

Η Αθήνα, αναδεικνύει κεντρικό θέμα της Προεδρίας της, την αξία της ανθρώπινης ζωής και της δημόσιας υγείας, σε συνθήκες πανδημίας και την αποτελεσματική διαχείριση μιας υγειονομικής κρίσης με πλήρη σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης, ρωτήθηκε για τις πρωτοβουλίες της Ελλάδας, αναφορικά με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού από την Τουρκία και τις πρόσφατες δηλώσεις της τουρκικής ηγεσίας περί «χάους» και είπε, ότι «κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει την Ελλάδα για δημιουργία χάους, αντίθετα η Τουρκία με τις προκλητικές της ενέργειες, είναι αυτή που διασαλεύει τη σταθερότητα στην περιοχή»

Πηγή: ΕΡΤ

Ρεπορτάζ: Νίκος Σταυρουλάκης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροDeloitte: Πώς «φρενάρει» η πανδημία τις 10 σημαντικότερες χώρες εισερχόμενου τουρισμού για την Ελλάδα
Επόμενο άρθροΟι προφυλάξεις και υγειονομικοί κανόνες για την επαναλειτουργία των χειρουργείων