Στο όμορφο Γλυκονέρι, στην μικρή ενορία με τους Σαρακατσάνους κατοίκους, που κρατούν τις παραδόσεις και έχουν την εκκλησία τους αφιερωμένη στον Απόστολο Παύλο λειτούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, ο κος Παντελεήμων την Κυριακή, μια Κυριακή πριν το πανηγύρι του χωριού, που είναι το Σάββατο στις 29 Ιουνίου.

Λόγω των Συνοδικών Καθηκόντων του είχε  προγραμματίσει στις 29 Ιουνίου να βρίσκεται κανονικά με τους υπόλοιπους Συνοδικούς, να λειτουργεί στην Αθήνα και να τελούν όλοι μαζί τον εσπερινό, στο Ναό της Κορίνθου, αφιερωμένο στον Άγιο Παύλο. Όμως, ένα ταξίδι στην Αυστραλία, « ανατρέπει» εκ νέου ευχάριστα και αυτόν τον σχεδιασμό του.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής, κος Παντελεήμων.

Από την Κομοτηνή στην Αυστραλία
«Μου ανέθεσε ο Αρχιεπίσκοπος μας το ιερό καθήκον και την μεγάλη ευθύνη να πάω στην Αυστραλία, στο Σίδνεϊ, όπου το Σάββατο ενθρονίζεται ο νέος Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας, κ.κ. Μακάριος, και να εκπροσωπήσω τόσο τον Μακαριότατο, όσο και την Ιερά Σύνοδο» αποκάλυψε ο Μητροπολίτης σημειώνοντας πως για τον ίδιο αυτό είναι τιμητικό γιατί θα έχει την δυνατότητα να δει ανθρώπους από την Ομογένεια , εκπροσωπώντας την πατρίδα και την εκκλησία της πατρίδας μας. «Θα βρεθώ κοντά τους και Θα συμμετάσχω στην χαρά της Ομογένειας» δήλωσε στην ΕΡΤ Κομοτηνής ευχόμενος να δώσει ο Θεός να πάει καλά αυτή η προσπάθεια, και με φόβο Θεού για την ευθύνη που απορρέει από αυτή την διακονία, να την φέρει εις πέρας «προς Δόξα Θεού» όπως είπε «προς Δόξα της Εκκλησίας της Ελλάδος, του Αρχιεπισκόπου, αλλά και της πατρίδας μας.»

Κατασκηνωτικό πρόγραμμα και φέτος το καλοκαίρι
Μιλώντας δε για το καλοκαιρινό κατασκηνωτικό πρόγραμμα που υλοποιεί η Μητρόπολη ο Σεβασμιώτατος με αφορμή ημερίδα με τα στελέχη των κατασκηνώσεων που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο με την παρουσία του Πατέρα Γεώργιου από την Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυροπόλεως και την Ενορία του Εύοσμου, (συνοδευόταν  από έναν συνεργάτη του), σημείωσε πως είχαν όλα τα στελέχη την ευκαιρία να επαναπροσδιορίσουν τις σχέσεις και το έργο τους και να το «τροχοδρομήσουν» πάνω στις παραδόσεις και στην πίστη.

«Φέτος θα λειτουργήσουν και οι κατασκηνώσεις μας, φιλοξενώντας τα παιδιά της περιοχής μας. Ενώ κτιριακά είμαστε εντάξει, δεν έχει τελειώσει ακόμη η προμήθεια του ξενοδοχειακού εξοπλισμού, θα ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες» δήλωσε ο Σεβασμιώτατος σημειώνοντας πως θα φιλοξενηθούν παιδιά, έστω και με τα λίγα μέσα που έχει η Μητρόπολη στα χέρια της. «Θα προσπαθήσουμε να τους δώσουμε έναν όμορφο χώρο να ζήσουν και να περάσουν λίγες μέρες ευχάριστες, να θυμηθούν τα παιδιά, όσα στα κατηχητικά σχολεία του χειμώνα διδάχτηκαν, να κάνουν φιλίες μεταξύ τους. Γιατί δυστυχώς τα παιδιά είναι απομονωμένα με ένα κινητό , ένα tablet επειδή έτσι έμαθαν» δήλωσε ο Σεβασμιώτατος. Παράλληλα, έσπευσε να σημειώσει για την σχέση του με την Τεχνολογία πως: «την αγαπούμε την Τεχνολογία, την θέλουμε, αλλά πολλές φορές μας αποξενώνει. Μπορεί να ανταλλάσσουμε μηνύματα, massager, αλλά δεν έχουμε την πρόσωπο με πρόσωπο επικοινωνία, δεν έχουμε την επικοινωνία Θεού κι ανθρώπων.»

Φώτο: Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμων ρεπορτάζ-κείμενο-φωτογραφία: Μαρία Νικολάου

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ διεθνούς φήμης ψυχαναλυτής Ρεζινάλντ Μπλανσέ στο Πρώτο Πρόγραμμα
Επόμενο άρθροΚαλαμάτα: Ετήσια Παράσταση Του Συλλόγου “Κορύβαντες”