Από την ΕΡΤ1 θα μεταδοθούν τηλεοπτικά οι αγώνες του Στέφανου Τσιτσιπά και της Μαρίας Σάκκαρη στα ημιτελικά του Ρολαν Γκαρός, όπως ανακοινώθηκε την Τετάρτη από τη Δημόσια Τηλεόραση.

Υπενθυμίζεται ότι πρώτη στη μάχη των ημιτελικών ρίχνεται την Πέμπτη η Ελληνίδα πρωταθλήτρια (Νο18 της παγκόσμιας κατάταξης), η οποία θα διασταυρώσει τα φίξη της με την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα από την Τσεχία (Νο33 στον κόσμο), με στόχο την πρόκριση για πρώτη φορά στην καριέρα της σε έναν Major τελικό.

Την σκυτάλη θα πάρει την Παρασκευή ο Tσιτσιπάς (Νο5), ο οποίος θα αναμετρηθεί με τον Γερμανό, Αλεξάντερ Ζβέρεφ, που φιγουράρει στην 6η θέση της παγκόσμιας κατάταξης.

Το σχετικό δελτίο Τύπου:

«Το φετινό Roland Garros έχει χρώμα ελληνικό! Για πρώτη φορά στην ιστορία του διασημότερου τουρνουά τένις, που διεξάγεται στο Παρίσι, βρίσκονται ταυτόχρονα στην ημιτελική φάση Ανδρών και Γυναικών, δύο Έλληνες αθλητές.

Η εκπληκτική Μαρία Σάκκαρη, που διανύει την καλύτερη περίοδο της καριέρας της, θα αντιμετωπίσει την Πέμπτη 10 Ιουνίου, στις 18:00, την Μπάρμπορα Κρεϊτσίκοβα από την Τσεχία.

Ο εξαιρετικός Στέφανος Τσιτσιπάς, που διεκδικεί για δεύτερη συνεχόμενη σεζόν να ανέβει στο βάθρο των νικητών, θα αγωνιστεί την Παρασκευή 11 Ιουνίου απέναντι στον Γερμανό Αλεξάντερ Zβέρεφ, No 3 στον κόσμο.

Η ΕΡΤ είναι μαζί με τους Έλληνες αθλητές από την αρχή της λαμπρής διαδρομής τους και θα μεταδώσει από την ΕΡΤ1 και τους δύο ημιτελικούς, της Σάκκαρη και του Τσιτσιπά, το διήμερο 10 και 11 Ιουνίου.

Οι ημιτελικοί των άλλων δύο ζευγαριών θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ3.

Οι τελικοί της διοργάνωσης, που ευχόμαστε να έχουν χρώμα ελληνικό, θα μεταδοθούν από την ΕΡΤ1. Ο τελικός των Γυναικών το Σάββατο 12 Ιουνίου και των Ανδρών την Κυριακή 13 Ιουνίου».

 

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΤα στοιχεία του ΕΟΔΥ την Τετάρτη για τον κορωνο’ι’ό στην Ελλάδα
Επόμενο άρθροΤι έδειξαν τα rapid tests της Τετάρτης στη Μαγνησία και που θα γίνουν έλεγχοι κορωνο’ι’ού την Πέμπτη