Το Εθνικό Σχέδιο για την Κυκλική Οικονομία, το οποίο υιοθετήθηκε πρόσφατα από την ελληνική κυβέρνηση, παρέδωσε σήμερα ο Αν. ΥΠΕΝ, Σωκράτης Φάμελλος στον Επίτροπο Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας, Karmenu Vella, και τον Γενικό Διευθυντή της  Γενικής Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Daniel Calleja Crespo, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Περιβάλλοντος.

 

Ο Επίτροπος συνεχάρη τον Αν. ΥΠΕΝ για την πρωτοβουλία της χώρας και δεσμεύτηκε για την παροχή τεχνικής και οικονομικής βοήθειας,  μέσω των χρηματοδοτικών εργαλείων της ΕΕ για την υλοποίησή του, σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου.

 

Επίσης, αποφασίσθηκε η από κοινού  διοργάνωση ειδικής εκδήλωσης υψηλού επιπέδου τον ερχόμενο Μάρτιο, στο πλαίσιο του φόρουμ κυκλικής οικονομίας που έχει δημιουργηθεί, η οποία θα σηματοδοτήσει την επίσημη έναρξη της εφαρμογής του Εθνικού Σχεδίου για την Κυκλική Οικονομία και του Σχεδίου Δράσης που περιλαμβάνεται σε αυτό. Στην εκδήλωση η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα παρουσιάσει καλές πρακτικές κυκλικής οικονομίας στους τομείς της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας.

 

Τέλος, ο Αν. ΥΠΕΝ παρέδωσε στο Επίτροπο Περιβάλλοντος, Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας δείγμα πλαστικής σακούλας πολλαπλών χρήσεων που κατασκευάζεται στην Ελλάδα και θα μοιραστεί μέσω των ΟΤΑ στους πολίτες, σε εφαρμογή της νέας πολιτικής για τη μείωση της κατανάλωσης πλαστικών σακουλών μιας χρήσης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΘετικές οι προοπτικές για την πιστοληπτική ικανότητα των επιχειρήσεων
Επόμενο άρθροΜεγάλο αγοραστικό ενδιαφέρον για το 5ετές ομόλογο