Στην Ζάκυνθο βρίσκεται ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, ώστε να ελέγξει και ο ίδιος τις ζημιές που υπέστη ο τραπεζοειδής του λιμανιού από τον μεγάλο σεισμό των 6,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε στο νησί στις 26 Οκτωβρίου.

 

Τον κ. Κουβέλη συνοδεύουν ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής του νησιού Σταύρος Κοντονής, και ο Αρχηγός του Λιμενικού Σώματος Αντιναύαρχος Σταμάτιος Ράπτης.

 

Στις 10 το πρωί, ο κ. Κουβέλης συμμετείχε σε σύσκεψη στο Λιμεναρχείο Ζακύνθου, όπου ενημερώθηκε από τον λιμενάρχη Ζακύνθου, Αντιπλοίαρχο Λ.Σ. Αθανάσιο Σιούτη, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το λιμάνι του νησιού.

 

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Ζακύνθου, όπου θα έχει συναντήσεις με φορείς του νησιού.

 

Σημειώνεται ότι οι σεισμογράφοι του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψαν σήμερα στις 11:05 ακόμη μία σεισμική δόνηση μεγέθους 4,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ανοιχτά της Ζακύνθου.

 

Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στον θαλάσσιο χώρο 49 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Ζακύνθου, με το εστιακό βάθος να εκτιμάται στα 5 χιλιόμετρα.

 

Στις 3.10 τα ξημερώματα είχε καταγραφεί ακόμη μία δόνηση 4,3 Ρίχτερ στην ίδια περιοχή, χωρίς να υπάρξουν αναφορές για ζημιές.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΤι αναφέρει το υπόμνημα Μπουρνούς για την τραγωδία στο Μάτι
Επόμενο άρθροΝέος σεισμός 4,4 Ρίχτερ στη Ζάκυνθο