Την ανησυχία του ότι το έργο Πατρών-Πύργου θα πάει στις καλένδες λόγω της τακτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση εξέφρασε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Ανδραβίδας- Κυλλήνης, στο πλαίσιο της περιοδείας του στον νομό Ηλείας.

“Είμαι ανήσυχος, γιατί φοβάμαι ότι θα πάει στις καλένδες το έργο», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος χαρακτήρισε λάθος την τακτική της κυβέρνησης. Σημείωσε επίσης, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να καθυστερήσει και πρόσθεσε ότι δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αποδεχθεί να δώσει σε ανάθεση ένα τόσο μεγάλο έργο.

«Σ` αυτή τη χώρα νομίζω ότι είμαστε θύματα μιας λογικής εκδικητικότητας, απέναντι στις πολιτικές δυνάμεις με τις οποίες παραλαμβάνουμε τη διακυβέρνηση. Εμείς δεν το κάναμε αυτό. Τώρα βλέπω ότι η σημερινή Κυβέρνηση, ιδίως στα θέματα υποδομών ακολουθεί μια τακτική έργα τα οποία είχαν δρομολογηθεί να τα καταργεί και να τα θέτει σε μεγάλη διακινδύνευση».

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Ανδραβίδας – Κυλλήνης, Γιάννης Λέντζας υπογράμμισε ότι «εμείς δεν θέλουμε να παρακαμφθεί στις καλένδες το έργο του αυτοκινητόδρομου», λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο αυτοκινητόδρομος θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί χθες».

Μετά τα Λεχαινά, ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε την Αρχαία Ολυμπία, όπου συναντήθηκε στο δημαρχείο με τον δήμαρχο, Γιώργο Γεωργιόπουλο.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης που είχαν οι δύο άνδρες τέθηκε και εκεί το έργο του αυτοκινητόδρομου και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξέφρασε την ανησυχία του ότι «θα υπάρξει καθυστέρηση», συμπληρώνοντας ότι με τον προγραμματισμό της προηγούμενης κυβέρνησης το έργο είχε χρηματοδότηση και χρονοδιάγραμμα και θα ολοκληρωνόταν το 2023».

Στην συνέχεια ο Αλέξης Τσίπρας ξεναγήθηκε στον αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Ολυμπίας και στο νέο αρχαιολογικό μουσείο από την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων, Ερωφίλη – Ίρις Κόλλια.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ θα συναντηθεί με το δήμαρχο Πύργου, Παναγιώτη Αντωνακόπουλο, ενώ στις 19:00 θα μιλήσει σε ανοιχτή συνέλευση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο θεματικό πάρκο Ξυστρή.

Η απάντηση του υπουργού Μεταφορών και Υποδομών

«Ο κ. Τσίπρας ήταν πρωθυπουργός της κυβέρνησης που χάρισε 500 εκατ. πανωπροίκια στους εργολάβους, συνεπώς θα έπρεπε να είναι πάρα πολύ προσεκτικός πριν μιλήσει για «λογικές νταβατζήδων», τονίζει ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Καραμανλής, απαντώντας στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από την Ηλεία και προσθέτει: «Ιδίως μάλιστα όταν αναφέρεται στο πολύπαθο έργο Πάτρα-Πύργος, το οποίο η δική του κυβέρνηση παρέλαβε έτοιμο να υλοποιηθεί και με εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, αλλά σκανδαλωδώς το έσπασαν στα 8, ικανοποιώντας τον εκλεκτό τους εργολάβο, με τις γνωστές καταστροφικές συνέπειες. Αν δεν είχαν κάνει αυτό το πολιτικό έγκλημα, σήμερα ο δρόμος θα ήταν έτοιμος».

«Η κυβέρνηση μας», υπογραμμίζει ο κ. Καραμανλής, «με συνέπεια και σοβαρότητα, λύνει σύνθετα προβλήματα που κληρονόμησε. Λέμε την αλήθεια στους πολίτες. Και εξασφαλίζουμε ότι ο αυτοκινητόδρομος Πάτρας-Πύργου θα γίνει πραγματικότητα το συντομότερο δυνατό, καθώς έχουμε διασφαλίσει τη χρηματοδότηση και για την επόμενη περίοδο, αν χρειαστεί».

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθρο«Ασπίδα» Ελλάδας- Κύπρου για τις προκλήσεις της Τουρκίας (video)
Επόμενο άρθροΔιπλασιάζει το προσωπικό της στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης για το Άσυλο