Έφτασε πριν από λίγη ώρα στην Κοζάνη η Πρόεδρος της «Επιτροπής Ελλάδα 2021» Γιάννα Αγγελοπούλου – Δασκαλάκη, με πρώτο σταθμό της επίσκεψης στην περιοχή η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας όπου την υποδέχτηκε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

Η κ. Αγγελοπούλου δήλωσε ενθουσιασμένη από το κτίριο, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρωτοπορία που μπορεί να επιδείξει η περιοχή και την δυναμική της επόμενης μέρας από το τέλος του λιγνίτη, ενώ απευθυνόμενη στον κ. Κασαπίδη, αναφέρθηκε στις εναλλακτικές καλλιέργειες και την αξιοποίηση της τεχνογνωσίας ώστε να αποτελέσει η περιοχή πόλο τεχνολογίας.

Ιδιαίτερη έμφαση έδωσε η Γ. Αγγελοπούλου στην δημιουργία φωτοβολταικών πάρκων και στο master plan για την απολιγνιτοποίηση, στο οποιό αναφέρθηκε και ο Πρωθυπουργός στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, μιλώντας για τη Δυτική Μακεδονία.

Η κ Αγγελοπούλου θα επισκεφτεί αμέσως μετά το βιοκλιματικό σχολείο, το Δημαρχείο όπου θα την υποδεχτεί ο Δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας και θα ακολουθήσει επίσκεψη στη βιβλιοθήκη καθώς και στο αντλιοστάσιο Τηλεθέρμανσης.

Από τις 1.733 προτάσεις που κατατέθηκαν στην Επιτροπή «Ελλάδα 2012» οι 9 αφορούν στην Κοζάνη.

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΟΑΕΔ: 12μηνη επιχορήγηση σε επιχειρήσεις για 9.200 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας — Από αύριο οι αιτήσεις
Επόμενο άρθροKλειστό το 2ο ΓΕΛ Καισαριανής λόγω κορονοϊού (video)