Μοιράσου το άρθρο:

Η τελευταία επιθυμία  της σπουδαίας εικαστικού – χαράκτριας- γλύπτριας διεθνούς φήμης Μαρίας Καλλιπολίτου που «έφυγε» νωρίς χτυπημένη από την επάρατο νόσο,  να αποδοθεί το σπίτι της στην Αγία Παρασκευή στην τοπική κοινότητα και να γίνει Πινακοθήκη-Μουσείο, αποτυπώνεται στη χειρόγραφη διαθήκη που δημοσιοποιήθηκε σήμερα .

Σύμφωνα με το όσα η ίδια η «Μπέμπα» (όπως χαϊδευτικά την αποκαλούσε όλο το χωριό)   έγραψε στη διαθήκη της , παραχωρεί το σπίτι της στην Αγία Παρασκευή με όλα τα υπάρχοντά του, τα έργα της , τους πίνακες, τα γραπτά, και το εργαστήριό της στην τοπική κοινότητα της Αγίας Παρασκευής και θα διοικείται από έξι άτομα της απολύτου εμπιστοσύνης της , που θα συνεργάζονται με τον εκάστοτε πρόεδρο του χωριού.

Όπως είχε ξαναγράψει η ΕΡΤ Αιγαίου , αυτή ήταν η επιθυμία της σπουδαίας εικαστικού που τόσο λάτρεψε τον τόπο της, και μοιράστηκε τη σκέψη της αυτή με τους ανθρώπους της στο χωριό. Η Μαρία Καλλιπολίτη φρόντισε η επιθυμία της αυτή να γίνει πράξη και λίγες μέρες πριν φύγει από τη ζωή εμπιστεύθηκε  στη συμβολαιογράφο Τζώρτζια Ρασβίτσου την ιδιόχειρη διαθήκη της και εκείνη την κατέθεσε στο ειρηνοδικείο Καλλονής ως όφειλε.

Ρόλο τώρα θα πρέπει να αναλάβει και η νέα δημοτική αρχή Δυτικής Λέσβου που μαζί με τους ανθρώπους που επέλεξε η Μαρία Καλλιπολίτου στο τιμόνι του Μουσείου-Πινακοθήκη, να αξιοποιήσει όσο το δυνατό καλύτερα για το χωριό και για την αξία των έργων της σπουδαίας αυτής γυναίκας,  την κληρονομιά που άφησε στον τόπο της.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑδιαφορεί το δημοτικό συμβούλιο Λέσβου για το Ειδικό Σχολείο ;
Επόμενο άρθροΛευκός καπνός στη σύσκεψη για το Μουσικό- Ανακαλείται η απόφαση