Το σχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού του 2019 στέλνει σήμερα στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης

 

Σύμφωνα με τις πληροφορίες στο σχέδιο του προϋπολογισμού που θα υποβληθεί στην Κομισιόν θα καταγράφεται η σαφής πρόθεση της κυβέρνησης για την μη εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων, συνοδευόμενη από την τεκμηρίωση των ελληνικών θέσεων ότι το μέτρο της περικοπής δεν είναι ούτε δημοσιονομικά ούτε διαρθρωτικά απαραίτητο.

 

Άλλωστε και ο πρωθυπουργός διεμήνυσε το Σάββατο το τελικό σχέδιο του προϋπολογισμού –ο οποίος στην τελική του μορφή θα κατατεθεί στη Βουλή στις 21 Νοεμβρίου- θα περιλαμβάνει μόνο αντίμετρα και όχι μέτρα.

 

Πάντως, σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση του προϋπολογισμού, εάν οι συντάξεις δεν περικοπούν, τότε θα περικοπεί το μεγαλύτερο τμήμα των αντίμετρων που είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση κατά την ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου.

 

Οι Βρυξέλλες θα μελετήσουν το σχέδιο προϋπολογισμού και στο Eurogroup της 5ης Νοεμβρίου αναμένεται να δοθεί το στίγμα των προθέσεων των ευρωπαίων εταίρων, ενώ η Έκθεση της Κομισιόν για όλα τα κράτη μέλη αναμένεται γύρω στις 15 Νοεμβρίου, ενώ κρίσιμο για τις σχετικές αποφάσεις θα είναι το Eurogroup της 3ης Δεκεμβρίου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟ πρωθυπουργός γνωρίζει το plan B αλλά δεν το εγκρίνει
Επόμενο άρθροΟ Καμμένος στις ΗΠΑ εξέφρασε κομματικές και προσωπικές απόψεις