Την Φλώρινα θα επισκεφθεί σήμερα ο πρωθυπουργός, ο οποίος δηλώνει κατηγορηματικά και ρεαλιστικά αισιόδοξος για το αποτέλεσμα των εκλογών, επισημαίνοντας ότι στις 7 Ιουλίου κρίνεται ποια κυβέρνηση και με ποιο σχέδιο θα κυβερνήσει τον τόπο.

«Η Ελλάδα είναι οικονομικά ασφαλέστερη από ποτέ και η διεθνής της θέση ισχυρότερη από ποτέ», τονίζει ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξή του στο Έθνος, και υπογραμμίζει ότι ο λαός δεν μπορεί να ξέχασε ποιοι προκάλεσαν και απέτυχαν να αντιμετωπίσουν την κρίση, αν και διέλυσαν την οικονομία και την κοινωνία, και ποιοι έβγαλαν τη χώρα από το τέλμα και την ταπείνωση. Παράλληλα εξαπολύει σκληρή επίθεση κατά της ΝΔ και του Κυριάκου Μητσοτάκη, λέγοντας ότι είναι ο κύριος πολιτικός εκπρόσωπος μιας άκρως συντηρητικής και διαπλεκόμενης ελίτ. Του καταλογίζει επίσης ότι ταυτίζεται σε πολλές θέσεις με το ΔΝΤ και πως θα συνεχίσει το μοντέλο διακυβέρνησης από κει που το άφησε ο Αντώνης Σαμαράς, με πολιτική περικοπών, μείωση συντελεστών για τον μεγάλο πλούτο, με μία πρόσληψη για κάθε 5 αποχωρήσεις στο δημόσιο, με σιδερόφρακτη Αθήνα και ξήλωμα εργασιακών δικαιωμάτων.

Τα Χανιά θα επισκεφθεί σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χθες από το Ηράκλειο ζήτησε ισχυρή εντολή στην κάλπη της 7ης Ιουλίου για να εφαρμόσει η ΝΔ το σχέδιό της. «Δεν θέλουμε να υψώσουμε τείχη, αλλά να χτίσουμε γέφυρες με όλους τους Έλληνες», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, λέγοντας ότι άνθρωποι που παλιότερα δεν είχαν συμπορευτεί μαζί μας, βλέπουν στη ΝΔ τη μόνη δύναμη που μπορεί να οδηγήσει τη χώρα εκτός κρίσης. «Έχουμε εμπεριστατωμένο σχέδιο για την αναβάθμιση της χώρας και την εξωστρέφειά της, πρόσθεσε, και αναφερόμενος στις νέες επενδύσεις σημείωσε ότι χρειάζεται εξάλειψη των μεγάλων γραφειοκρατικών εμποδίων, χαμηλή φορολογία και πολιτική σταθερότητα.

Το δικό μας στοίχημα είναι να απεγκλωβίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους προοδευτικούς πολίτες από τα κάλπικα διλήμματα του δήθεν δίπολου ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, δεν θα αφήσουμε τη χώρα να μπει σε περιπέτειες, τονίζει η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά στην Καθημερινή, και επισημαίνει ότι η αυτόνομη πορεία του κόμματος είναι αδιαπραγμάτευτη.

Η πρόταση του ΚΚΕ για δημόσια και δωρεάν ενιαία ανώτατη εκπαίδευση συγκρούεται με το σημερινό «Πανεπιστήμιο ΑΕ» και όσους το στηρίζουν, ανέφερε ο Δημήτρης Κουτσούμπας σε χθεσινή εκδήλωση της ΚΝΕ.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΣυνεχίζει τις προκλήσεις η Άγκυρα παρά τις προειδοποιήσεις της ΕΕ
Επόμενο άρθροΙμάμογλου-Γιλντιρίμ στη μάχη για την Κωνσταντινούπολη