Στο Ντουμπρόβνικ ο Αλέξης Τσίπρας

 

Στις εργασίες της 8ης συνόδου κορυφής κρατών της Κεντρικής, Ανατολικής και Νοτιοανατολικής Ευρώπης και της Κίνας, που είναι γνωστή ως «Πρωτοβουλία 16+1», στην οποία πρόκειται να ανακοινωθεί η ένταξη της Ελλάδας ως πλήρες μέλος της (θα μετονομασθεί σε «Πρωτοβουλία 17+1»), θα μετάσχει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. 

 

O πρωθυπουργός θα συμμετάσχει στη Σύνοδο της ανωτέρω Πρωτοβουλίας που θα πραγματοποιηθεί στις 27/4 στο Πεκίνο, στο περιθώριο της οποίας θα έχει συναντήσεις με Κινέζους αξιωματούχους.

 

Υπογραμμίζεται ακόμα και η παράλληλη συμμετοχή του υπουργού Εξωτερικών Γιώργου Κατρούγκαλου στη Διάσκεψη της Διαδικασίας του Βερολίνου, που πραγματοποιείται σήμερα στη Βαρσοβία, και στην οποία η Ελλάδα επίσης έγινε μέλος μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

 

Σύναντηση Τσίπρα-Ράμα

 

Στο περιθώριο της συνόδου, ο κ. Τσίπρας θα έχει διμερή συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα. Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 10:00 το πρωί της Παρασκευής (τοπική ώρα), ενώ στη συνέχεια, στις 11:00, ο κ. Τσίπρας θα συμμετάσχει στη συνάντηση της ολομέλειας της «Πρωτοβουλίας 16+1». Στις 12.30 (τοπική ώρα) ο πρωθυπουργός θα κάνει δηλώσεις προς τους εκπροσώπους του Τύπου.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΚούρεμα οφειλών έως 65% και δόση από 50 ευρώ
Επόμενο άρθροΜεικτά πρόσημα στις ασιατικές αγορές