Εκρέμ Ιμάμογλου και Μπιναλί Γιλντιρίμ ξανά αντιμέτωποι με τις κάλπες στο μητροπολιτικό δήμο της Κωνσταντινούπολης. Μετά την ακύρωση της νίκης του στις εκλογές της 31ης Μαρτίου κατόπιν προσφυγής του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ, ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος Ιμάμογλου προσπαθεί να επαναλάβει και να ξεπεράσει την εκλογική του επιτυχία.

iframe src=»https://webtv.ert.gr/webtv/live-uni/vod/dt-uni-vod.php?f=2019/tv/news-themata/20190622-ekloges-konstantinoupoli.mp4&bgimg=https://webtv.ert.gr/wp-content/uploads/2019/06/20190622-ekloges-konstantinoupoli.jpg»

Ο Μπιναλί Γιλντιρίμ, πρώην πρωθυπουργός και προσωπική επιλογή του Τούρκου προέδρου Ερντογάν φιλοδοξεί να καλύψει τη διαφορά και να γλιτώσει τον Ερντογάν από μια ταπεινωτική ήττα στο σημαντικότερο δήμο της χώρας τον οποίο το ΑΚΡ κυβερνά επί 25 χρόνια.

Ο Ταγίπ Ερντογάν ανέλαβε και αυτή τη φορά να σηκώσει το βάρος της προεκλογικής εκστρατείας, όχι μόνο στηρίζοντας τον Γιλντιρίμ αλλά και κατηγορώντας τον Ιμάμογλου για διαφθορά και σχέσεις με την τρομοκρατία.

Όμως οι συνεχείς επιθέσεις κατά του Ιμάμογλου και η ακύρωση των εκλογών Μαρτίου φαίνεται, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, να έχουν το αντίθετο αποτέλεσμα ενισχύοντας εντός κι εκτός Τουρκίας το προφίλ του σχετικά νέου αυτού πολιτικού που αναδεικνύεται πλέον σε σύμβολο της λαϊκής αντίδρασης κατά του Ερντογάν.

«Και αν ο Ιμάμογλου κερδίσει πάλι, δεδομένου ότι ο Ερντογάν έχει μετατρέψει αυτές τις εκλογές σε ένα είδος εθνικών εκλογών, η νίκη του Ιμάμογλου θα σημαίνει επίσης ότι οι ψηφοφόροι δεν εγκρίνουν την πολιτική του Ερντογάν», υπογράμμισε ο Μουράτι Γιετκίν, πολιτικός αναλυτής.

Πηγή:ΕΡΤ

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΑυστηρό το μήνυμα της Ευρώπης προς Τουρκία-Κλιμακώνει τις προκλήσεις η Άγκυρα (video)
Επόμενο άρθροΚέρκυρα: Το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ