Ο όμιλος Volkswagen επιβεβαίωσε ότι θα μεταφέρει την παραγωγή του Passat από τη Γερμανία (Emden) στην Τσεχία (Kvasiny). Mε αυτή την κίνηση θα ελευθερωθούν κτιριακές εγκαταστάσεις για να κατασκευαστούν ηλεκτροκίνητα οχήματα του Ομίλου.

 

Στο εργοστάσιο της Τσεχίας εκτός από το Passat θα κατασκευάζεται και το Skoda Superb από το 2023, ενώ, ήδη, υπάρχει γραμμή παραγωγής για τα SUV Karoq, Kodiaq και Seat Ateca.

 

Να σημειώσουμε ότι το Passat διατήρησε τη θέση του ως το κορυφαίο μεσαίο αυτοκίνητο στην Ευρώπη, αν και οι πωλήσεις μειώθηκαν κατά 5,6% σε 127.325 τους πρώτους εννέα μήνες, με το Superb να είναι το αμέσως επόμενο μοντέλο σε όγκο πωλήσεων στις 56.399 μονάδες. Όλα αυτά μετά τη στροφή των αγοραστών από τα sedan στα SUV και την απόρριψη πολλών πετρελαιοκίνητων μοντέλων.

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου το εργοστάσιο της Γερμανίας θα κατασκευάσει ηλεκτρικά μικρά αυτοκίνητα και sedans για διάφορες μάρκες, ενώ παράλληλα θα κατασκευάσει και ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με κόστος κάτω των 20.000 ευρώ.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟι φωστήρες της αντιπολιτευτικής μανίας μιλούν για «κακοδιαχείριση της Ελλάδας»
Επόμενο άρθροΣτον δρόμο της εξόδου ο Αμρ Ουάρντα