Στη λίστα με τους 2.153 πλουσιότερους ανθρώπους του πλανήτη βρίσκεται εκτός των τεσσάρων Ελλήνων κροίσων και ακόμα ένα προσωπο με ελληνικό ενδιαφέρον: Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ Ιβάν Σαββίδης. Ο ομογενής επιχειρηματίας μοιράζεται με μερικά άλλα ονόματα τη θέση 1.511 της σχετικής λίστας με την περιουσία του να υπολογίζεται στα 1,5 δισ. δολ.

 

Στο σύντομο βιογραφικό του που φιλοξενεί το Forbes ο Ιβάν Σαββίδης αναφέρεται ως ιδρυτής της εταιρίας Agrokom Group στην οποία ανήκει και η καπνοβιομηχανία Donskoy Tabak της οποίας εξελέγη γενικός διευθυντής το 1993.

 

Το Forbes αναφέρει για τον Ιβάν Σαββίδη ότι «το 1980 ξεκίνησε να εργάζεται στην Don State Tobacco Factory (πλέον Donskoy Tabak) και έγινε γενικός διευθυντής της εταιρίας το 1993. Το 2003 εξελέγη στη Δούμα, στο Κάτω Κοινοβούλιο της Ρωσίας ως μέλος του φιλικού προς τον Πούτιν κόμματος United Russia (Ενωμένη Ρωσία). Το 2004» καταλήγει το βιογραφικό σημείωμα, «ίδρυσε την Agrokom Group, που κατέχει επίσης εργοστάσια επεξεργασίας κρέατος και συσκευασίας, θερμοκήπια και ανθρακούχου νερού. Το 2012 η ελληνική εταιρία του Dimera αγόρασε το 51% της ομάδας ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ, ενώ συνεχίζει να επενδύει στην Ελλάδα», αναφέρει το γνωστό περιοδικό στο βιογραφικό του Ιβάν Σαββίδη.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο«Fake news» τα περί αποδείξεων ρωσικής ανάμειξης στις εκλογές
Επόμενο άρθροΥποβαθμίζει την παγκόσμια ανάπτυξη το 2019