Τη συμπαράστασή της στους πληγέντες από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Ιουλίου του 2018 εκδήλωσε έμπρακτα, από την πρώτη στιγμή, η MYTILINEOS, και τέθηκε στη διάθεση των αρμόδιων αρχών προκειμένου να παρασχεθεί κάθε δυνατή στήριξη στους Δήμους Μαραθώνος και Ραφήνας – Πικερμίου, με την αποστολή ειδών πρώτης ανάγκης και έκτακτη αιμοδοσία.

 

Εν συνεχεία, ετέθη εκτάκτως από τον Πρόεδρο στο Διοικητικό Συμβούλιο το θέμα αρωγής των πληγέντων, όπου με την απόφαση στις 30/7/2018 διατίθεται το ποσό του €1.000.000 για τη θεραπεία και πρόληψη παρόμοιων καταστροφών.

 

Μετά από σειρά διαβουλεύσεων με τις Δημοτικές Αρχές, τις επιτροπές κατοίκων και την Υπηρεσία της Πυροσβεστικής, η εταιρεία ανέλαβε τις εξής δράσεις για τη διάθεση του ποσού του €1.000.000.

 

Συγκεκριμένα:

 

• €600.000διατίθενται για την ενεργειακή αναβάθμιση του σχολικού συγκροτήματος Γυμνασίου-Λυκείου και του όμορου κλειστού γυμναστηρίου της Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Ραφήνας-Πικερμίου, όπου στεγάζονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες 600 παιδιώνκαι αθλητικές δραστηριότητες 1.000 παιδιών από τις πυρόπληκτες περιοχές του Δήμου και των όμορων Δήμων.

 

• €300.000 διατίθενται για τη δωρεά 6 αυτόνομων πυροσβεστικών οχημάτων στο Αρχηγείο Πυροσβεστικού Σώματος, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επιχειρησιακή ετοιμότητα της υπηρεσίας.

 

• €100.000 διατέθηκαν, μέσω προγράμματος που υλοποίησε ο ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων και βιομηχανιών, για τη στήριξη 94 οικογενειών που βρέθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠυροβολισμοί σε μπαρ στην Καλιφόρνια
Επόμενο άρθροΦέτος η ανακύκλωση …πήγε παραλία με το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω στην παραλία»