Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2020, 16:23

Σύμφωνους βρήκε τους παίκτες της Μπαρτσελόνα, αλλά και τον προπονητή της ομάδας, Σβέτισλαβ Πέσιτς, η απόφαση της Euroleague να ακυρώσει την εφετινή σεζόν.

Ο πολύπειρος τεχνικός έκανε λόγο για μία «λογική απόφαση», ενώ οι παίκτες των «μπλαουγκράνα» δήλωσαν από κοινού πως στηρίζουν την απόφαση της διοργανώτριας αρχής.

«Για μία σειρά από λόγους ήταν μία λογική απόφαση. Θέλαμε να παίξουμε. Από την πρώτη ημέρα της καραντίνας προετοιμαζόμασταν, γι’ αυτό ο σύλλογος αποφάσισε να κρατήσει όλους τους παίκτες στην Βαρκελώνη με εξαίρεση έναν Αμερικανό, ο οποίος έφυγε για οικογενειακούς λόγους (σ.σ Μάλκολμ Ντιλέινι)» ανέφερε αρχικά ο προπονητής της Μπαρτσελόνα και πρόσθεσε:

«Πολλές ομάδες ήθελαν να παίξουν, ειδικά αυτές που έχουν ξεκινήσει προπονήσεις. Όλες οι ισπανικές ομάδες το ήθελαν, επειδή οι παίκτες έμειναν στην χώρα και ήταν έτοιμοι. Αυτό δεν αλλάζει όμως κάτι. Προσπαθώ να δω την κατάσταση. Υπάρχουν τα συναισθήματα και αυτά που θέλουν οι φίλαθλοι, αλλά υπάρχει και ο ρεαλισμός.

Οι λίγκες διαλύθηκαν παντού, σε πολλές χώρες δεν υπάρχουν πρωταθλητές. Είναι δύσκολο να πάρουμε αποφάσεις, αλλά είναι και δύσκολο να πάρει κάποιος αυτά που κερδίσαμε στο γήπεδο. Στην Ισπανία ήμασταν στην πρώτη θέση, ενώ είχε γίνει το 75% των αγώνων και είπαν ότι δεν θα έχουμε ούτε πρωταθλητή, ούτε υποβιβασμούς».

Από την πλευρά τους, οι παίκτες της Μπαρτσελόνα, με ανακοίνωσή τους, έστειλαν μήνυμα πως στηρίζουν την απόφαση της Euroleague, αναφέροντας χαρακτηριστικά σε αυτήν: «Η ομάδα της Μπαρτσελόνα θα ήθελε να εκφράσει την υποστήριξή της στην Ευρωλίγκα για την απόφαση που έλαβε την Δευτέρα.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι είναι η καλύτερη απόφαση που μπορούσε να λάβει. Η Ευρωλίγκα έδειξε, αξιολογώντας τα υπέρ και τα κατά σε μια δύσκολη συγκυρία, ότι σκέφτεται την υγεία και ασφάλεια των παικτών. Γι’ αυτό εμείς, μαζί με τις οικογένειές μας, στηρίζουμε την απόφαση της Ευρωλίγκας.

Είναι το καλύτερο για το μπάσκετ και πάνω από όλα για την υγεία, σωματική και ψυχική των παικτών».


Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 26 Μαΐου 2020, 16:31

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΕπετειακό γραμματόσημο για τα 70 χρόνια του Συμβουλίου της Ευρώπης
Επόμενο άρθροKινητοποίηση αθλητικών σωματείων για αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας