Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου 2023, 14:41

Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός αγωνίζονται εκτός έδρας αυτή την εβδομάδα στη Euroleague, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής. O πρώτος στον βαθμολογικό πίνακα, Ολυμπιακός, αντιμετωπίζει τη Βαλένθια, επί ισπανικού εδάφους την Παρασκευή (23/2, 21:30), ενώ οι προτελευταίοι «πράσινοι», με νέο προπονητή τον Χρήστο Σερέλη, θα αντιμετωπίσουν την Αρμάνι, στο Μιλάνο, μία ημέρα νωρίτερα, την Πέμπτη (23/2).

Η κατάσταση δεν είναι καλή στον Παναθηναϊκό και μετά την ήττα από τον Ολυμπιακό στον ημιτελικό του final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας, ακολούθησε το «διαζύγιο» με τον Ντέγιαν Ράντονιτς και η επιστροφή του Χρήστου Σερέλη στην τεχνική ηγεσία των «πρασίνων». Στη Euroleague, ο στόχος της οκτάδας δεν είναι εφικτός και οι «πράσινοι» θέλουν να τελειώσουν τη χρονιά όσο πιο αξιοπρεπώς γίνεται. Μετά την ήττα από τη Βαλένθια στο ΟΑΚΑ, για την 24η αγωνιστική, με buzzer beater τρίποντο του Κρις Τζόουνς, ο Παναθηναϊκός ταξιδεύει στο Μιλάνο, όπου τον περιμένει η Αρμάνι. Η ιταλική ομάδα είναι το ίδιο απογοητευμένη, όπως οι «πράσινοι» φέτος, και μάλιστα οι δύο σύλλογοι βρίσκονται σε απόσταση… αναπνοής βαθμολογικά. Η Αρμάνι (8-15) έχει έναν αγώνα λιγότερο από τον Παναθηναϊκό (8-16), καθώς ο αγώνας της στην Κωνσταντινούπολη με τη Φενέρμπαχτσέ, για την 24η αγωνιστική μετατέθηκε για τις 21 Μαρτίου, λόγω του καταστροφικού σεισμού στην Τουρκία που στοίχησε τη ζωή σε δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους. Ο ιταλικός σύλλογος, όπως και ο Παναθηναϊκός, γνώρισε πρόωρο αποκλεισμό στο final-8 του Κυπέλλου Ιταλίας. Συγκεκριμένα, η Aρμάνι ηττήθηκε στα προημιτελικά με 75-72 από την Μπρέσια. Για τους Ιταλούς, ο νεοφερμένος Σαμπάζ Νέιπιερ έχει έφεση στις ασίστ, ενώ οι βασικοί σκόρερ της ομάδας του Έτορε Μεσίνα είναι οι Μίλι Μπάρον, Μπράντον Ντέιβις και Ντέβον Χολ.

Η μετάθεση της αναμέτρησης της 24ης αγωνιστικής, Αναντολού Εφές-Ρεάλ Μαδρίτης, για τις 14 Μαρτίου, μετά τον σεισμό στην Τουρκία, επιτρέπει στον Ολυμπιακό ν’ απολαμβάνει τη… μοναξιά της κορυφής έκτοτε. Ο Ολυμπιακός βρίσκεται στο «ρετιρέ», με 17-7, ενώ η «βασίλισσα» ακολουθεί με 16-7 και αγώνα λιγότερο. Στον αντίποδα, η αντίπαλος των «ερυθρόλευκων», Βαλένθια, με ρεκόρ 13-11, βρίσκεται πάνω στη γραμμή της προνομιούχου οκτάδας, ισόβαθμη με Παρτιζάν, Μπασκόνια και Ζαλγκίρις Κάουνας. Η κατάκτηση του δεύτερου τίτλου την τρέχουσα σεζόν, μετά από το Super Cup, έχει ανεβάσει την ψυχολογία των παικτών του Γιώργου Μπαρτζώκα στα ύψη. Οι Πειραιώτες νίκησαν κατά σειρά Άρη, Παναθηναϊκό και Περιστέρι στο final-8 του Κυπέλλου Ελλάδας, σε τρεις διαδοχικές ημέρες, στο Ηράκλειο και πρόσθεσαν το 11ο τρόπαιο στο παλμαρέ τους. Πλέον, απομένουν 10… στροφές για την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου και στην πιο κρίσιμη καμπή της κανονικής περιόδου στην ευρωπαϊκή διοργάνωση, ο Κώστας Παπανικολάου, ο Σάσα Βεζένκοφ, ο Κώστας Σλούκας και οι υπόλοιποι παίκτες του Ολυμπιακού θέλουν να παρουσιαστούν σταθεροί για να τερματίσουν όσο το δυνατόν υψηλότερα, πριν μπουν στη «μάχη» των πλέι οφ.

Το πρόγραμμα της 25ης αγωνιστικής της Euroleague έχει ως εξής:

EUROLEAGUE

25η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ (23-24/2/2023)

  • Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου

Αρμάνι Μιλάνο (Ιταλία)-ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 21:30

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-Μπάγερν Μονάχου (Γερμανία)

Παρτιζάν (Σερβία)-Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)

Ρεάλ Μαδρίτης (Ισπανία)-Ζαλγκίρις Κάουνας (Λιθουανία)

  • Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου

Βαλένθια (Ισπανία)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΕΛΛΑΔΑ) 21:30

Ερυθρός Αστέρας (Σερβία)-Άλμπα Βερολίνου (Γερμανία)

Βιλερμπάν (Γαλλία)-Αναντολού Εφές (Τουρκία)

Βίρτους Μπολόνια (Ιταλία)-Μπασκόνια (Ισπανία)

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Μονακό (Γαλλία)

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 17-7

Ρεάλ Μαδρίτης 16-7

Μπαρτσελόνα 16-8

Φενερμπαχτσέ 14-9

Μονακό 15-9

Παρτιζάν 13-11

Μπασκόνια 13-11

Βαλένθια 13-11

Ζαλγκίρις Κάουνας 13-11

Μακάμπι Τελ Αβίβ 12-12

Αναντολού Εφές 11-12

Βίρτους Μπολόνια 11-13

Ερυθρός Αστέρας 11-13

Μπάγερν Μονάχου 9-15

Αρμάνι Μιλάνο 8-15

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 8-16

Βιλερμπάν 8-16

Άλμπα Βερολίνου 6-18

 

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΣταματίνα Τσιμτσιλή: Ξέρω για μια εγκυμοσύνη μη αναμενόμενη – Θα ταράξει τα νερά
Επόμενο άρθροΕλαιόλαδο: Καταστροφική για τον ελαιοκομικό τομέα η πώληση χύμα