Να προμηθεύσει άμεσα το ΠΓΝΛ με νέο σύγχρονο αντινοθεραπευτικό μηχάνημα αλλά να προμηθεύσει και το Αχιλλοπούλειο Νοσοκομείο Βόλου με ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα, ώστε να μην αναγκάζονται οι καρκινοπαθείς της Μαγνησίας να μεταβαίνουν στη Λάρισα ή σε άλλες πόλεις για τις ακτινοθεραπείες τους ζητάει με Επίκαιρη Ερώτηση του από τον Υπουργό Υγείας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία. Η Επίκαιρη Ερώτηση αναμένεται να συζητηθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο της Λάρισας διέθετε μέχρι σήμερα δύο ακτινοθεραπευτικά μηχανήματα, εξυπηρετώντας και τους καρκινοπαθείς  της Μαγνησίας. Ωστόσο, εδώ και τρεις εβδομάδες, το δεύτερο ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου έχει βγει εκτός λειτουργίας. Μέχρι σήμερα οι πληροφορίες ανέφεραν ότι το μηχάνημα ήταν υπό επισκευή, ωστόσο σύμφωνα και με τον τοπικό τύπο, ανακοινώθηκε ότι λόγω παλαιότητας του μηχανήματος τα ανταλλακτικά του δεν μπορούν να βρεθούν στη αγορά και συνεπώς το μηχάνημα δεν μπορεί να επισκευασθεί.

«Όλο αυτό το χρονικό διάστημα που το ακτινοθεραπευτικό μηχάνημα παραμένει εκτός λειτουργίας, δεκάδες καρκινοπαθείς της Μαγνησίας υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία. Η δικαιολογημένη αγωνία των καρκινοπαθών εντείνεται πλέον ακόμα περισσότερο από το γεγονός ότι το δεύτερο μηχάνημα χάλασε οριστικά χωρίς να υπάρχει πρόβλεψη για την προμήθεια νέου», τόνισε ο Βουλευτής, αναφέροντας ότι δεν μπορεί μόνη λύση για τους καρκινοπαθείς της Μαγνησίας να αποτελεί το να μεταβαίνουν για τις ακτινοθεραπείες τους σε άλλα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας, με μεγάλη η οικονομική τους επιβάρυνση, αλλά και σωματική και ψυχική ταλαιπωρία.

Προηγούμενο άρθροΕπιστολή Δημάρχου Θεσσαλονίκης στο Δήμαρχο Κωνσταντινούπολης για την Αγ. Σοφία
Επόμενο άρθροΕΟΔΥ: 35 νέα κρούσματα – Τα 13 στις πύλες εισόδου