Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από νωρίς το πρωί της Παρασκευής τη χώρα. Ήδη, η κακοκαιρία Genesis που σαρώνει τη χώρα έχει προκαλέσει προβλήματα στα βόρεια κυρίως της χώρας, με τα περισσότερα να εντοπίζονται στη δυτική Μακεδονία, την Ξάνθη, τα νησιά του Ιονίου και τη Στερεά Ελλάδα.

Η Πολιτική Προστασία και όλος ο κρατικός μηχανισμός βρίσκεται σε επιφυλακή. Μάλιστα, στους κατοίκους της Δυτικής Ελλάδας, της Θεσσαλονίκης και της Θεσσαλίας, εστάλησαν ήδη από χθες μηνύματα μέσω του συστήματος 112 για τον περιορισμό των άσκοπων μετακινήσεων.

Πού θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες η κακοκαιρία

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας τις επόμενες ώρες:

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ θα επηρεαστούν οι εξής περιοχές:

2. Την Παρασκευή (10-06-2022)

α. Τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά και η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως Αχαΐα και Ηλεία). Το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β. Από τις πρώτες ώρες η Μακεδονία, η Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία η Θεσσαλία, οι Σποράδες, η ανατολική Στερεά και η βόρεια Εύβοια. Το βράδυ τα φαινόμενα στη δυτική Μακεδονία, τη δυτική Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά θα εξασθενήσουν.

3. Το Σάββατο (11-06-2022)

α. Η κεντρική και ανατολική Μακεδονία, η ανατολική Θεσσαλία, οι Σποράδες, η Εύβοια, η Θράκη, τα νησιά του βορείου Αιγαίου και βαθμιαία τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Από το βράδυ τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

β. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα επηρεαστεί πρόσκαιρα η Ήπειρος, η δυτική Μακεδονία, η Στερεά (συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής) και η ανατολική Πελοπόννησος.

Ορμητικός χείμαρρος στην Ξάνθη

Η Genesis χτυπά από το πρωί και την πόλη της Ξάνθης. Χαρακτηριστικό είναι ένα βίντεο που κατέγραψε διερχόμενος οδηγός από το επαρχιακό οδικό δίκτυο Ξάνθης – Σταυρούπολης, όπου τα νερά κατέβαιναν ορμητικά πάνω στο οδόστρωμα, καθιστώντας αδύνατη τη διέλευση των οχημάτων.

Χωρίς ρεύμα η Πάτρα

Χωρίς ρεύμα είναι από τις 10:00 πολλές περιοχές στην Πάτρα. Οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή έχουν προκαλέσει μικροπροβλήματα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία εντοπίστηκε βλάβη σε υποσταθμό της ΔΕΗ στην συμβολή της Κωνσταντινουπόλεως με την Σαρανταπόρου.

Βγήκε η θάλασσα στην στεριά στην Αμφιλοχία

Η κακοκαιρία χτύπησε και την Αμφιλοχία, όπου η σφοδρή βροχόπτωση είχε ως αποτέλεσμα να ανέβει επικίνδυνα η στάθμη του Αμβρακικού και η θάλασσα να γίνει ένα με τη στεριά το πρωί της Παρασκευής.

Μεγάλο μέρος της πόλης παραμένει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα για αρκετές ώρες λόγω της κακοκαιρίας, ενώ προβλήματα έχουν δημιουργηθεί από φερτά υλικά σε φρεάτια. Πυροσβέστες έδιναν «μάχη» να βγάλουν τα σκουπίδια και να ξεβουλώσουν με τα χέρια τα φρεάτια ώστε να τραβήξουν τα νερά πριν δημιουργηθούν μεγαλύτερα προβλήματα από πλημμύρες.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΛάρισα: Έκλεψαν χρηματοκιβώτιο με μεγάλο χρηματικό ποσό από σπίτι επιχειρηματία
Επόμενο άρθροΚαμία εξέλιξη στο θέμα του δυτικού πεσσού στις Νέες Παγασές