Την οριστική συμφωνία της Airgas για την εξαγορά της TA Corporate Holdings, Inc. («Tech Air»), μίας κορυφαίας ανεξάρτητης εταιρίας που προμηθεύει διάφορες περιοχές των Ηνωμένων Πολιτειών με βιομηχανικά αέρια και εξοπλισμό συγκόλλησης, ανακοίνωσε η Air Liquide. Η συγκεκριμένη συναλλαγή, η οποία υπόκειται σε έγκριση από τις αρχές ανταγωνισμού των Ηνωμένων Πολιτειών, θα δώσει στην Airgas τη δυνατότητα να ενισχύσει περαιτέρω το δίκτυό της στη χώρα, πετυχαίνοντας καλύτερη εξυπηρέτηση των πελατών της και σημαντική βελτίωση των αποδόσεών της.

 

Η Tech Air, που ιδρύθηκε το 1935, όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, αποτελεί έναν κορυφαίο διανομέα βιομηχανικών, ιατρικών και ειδικών αερίων, καθώς και εξοπλισμού και προμηθειών συγκόλλησης. Ανήκει στην CI Capital Partners, μια εταιρία ιδιωτικού μετοχικού κεφαλαίου με έδρα τη Νέα Υόρκη, και στη διοίκηση της Tech Air. Εξυπηρετεί περισσότερους από 45.000 πελάτες, απασχολεί περίπου 550 υπαλλήλους και έχει ετήσια έσοδα περίπου 190 εκατομμύρια αμερικάνικα δολάρια. Η Tech Air διαθέτει παρουσία σε 50 τοποθεσίες στην Καλιφόρνια, το Τέξας, στα Βορειοανατολικά και στα Νοτιοανατολικά των ΗΠΑ.

 

Με την εξαγορά αυτή, η Airgas θα μπορέσει να ενισχύει το δίκτυο διανομής της, και άρα να έρθει πιο κοντά στους τοπικούς πελάτες. Με βάση το ενοποιημένο μοντέλο της Air Liquide, η εξαγορά αναμένεται να επιφέρει σημαντική βελτίωση των αποδόσεων. Παράλληλα, οι πελάτες θα έχουν στη διάθεσή τους μια διευρυμένη προσφορά λύσεων, ενώ θα επωφεληθούν από το μεγαλύτερο δίκτυο διανομής και την κορυφαία ψηφιακή πλατφόρμα της εταιρίας. Με την πάροδο των ετών, η Airgas έχει ενσωματώσει λειτουργίες και δίκτυα συνεργατών από αρκετές εταιρίες που έχει εξαγοράσει, και έχει δημιουργήσει ένα σημαντικό δίκτυο διανομής στις Ηνωμένες Πολιτείες που εξυπηρετεί ένα ευρύ φάσμα πελατών με ασφαλή και αξιόπιστο τρόπο.

 

Η συναλλαγή υπόκειται σε έγκριση από τις αρχές ανταγωνισμού των Ηνωμένων Πολιτειών και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2019.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθρο1 στα 3 πρατήρια καυσίμων παρανομούν
Επόμενο άρθροΚέρδη για την πλειοψηφία των ευρωπαϊκών χρηματιστηρίων