Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου της κατηγορίας Νέων ανδρών – γυναικών (Κ23), θα διεξαχθεί το Σαββατοκύριακο στη Λάρισα, με τη συμμετοχή των κορυφαίων αθλητών. Το πρωτάθλημα διοργανώνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον ΣΕΓΑΣ, τον Δήμο Λαρισαίων και την Ένωση Ξενοδόχων Λάρισας.

Για το σημαντικό αυτό αθλητικό γεγονός δόθηκε στην Αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνέντευξη τύπου από τους διοργανωτές. Οι διοργανωτές κάλεσαν τον κόσμο να παρακολουθήσει από κοντά αυτή την κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ενώ – όπως υποστήριξαν- αναμένεται οι αθλήτριες και οι αθλητές θα δώσουν τον καλύτερο αγωνιστικό εαυτό τους και ο υψηλός συναγωνισμός να φέρει καλές επιδόσεις και θα προσφέρει πλούσιο θέαμα στους φιλάθλους.

Κώστας Αγοραστός, Περιφερειάρχης Θεσσαλίας: «Στη μόνιμη έδρα πλέον των πανελλήνιων πρωταθλημάτων στίβου νέων γυναικών και νέων ανδρών στη Θεσσαλία και τη Λάρισα χτυπά η καρδιά του στίβου την Κυριακή και το Σάββατο. Πρόκειται για ένα ξεχωριστό πρωτάθλημα γιατί το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού θα βρίσκεται στη Λάρισα. Θέλω να ευχαριστήσω το ΣΕΓΑΣ για τη διαχρονική συνεργασία η οποία είναι προστιθέμενη αξία για τη Θεσσαλία, για τη Λάρισα και για την κοινωνία. Κάθε χρόνο με τη συγκεκριμένη εκδήλωση χίλια και πλέον άτομα βρίσκονται στη Λάρισα και άλλα τόσα στα Τρίκαλα και σε λίγο καιρό μετά την αναβάθμιση του Πανθεσσαλικού Σταδίου θα έχουμε και εκεί διοργάνωση αγώνων. Η καρδιά του αθλητισμού χτυπά στη Θεσσαλία και αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό καθώς κινείται η αγορά, γεμίζουν τα ξενοδοχεία και ταυτόχρονα δίνουμε τη δυνατότητα να αναδειχθούν πρωταθλητές και πρότυπα. Ενώ τονώνουμε το αθλητικό κίνημα στην Περιφέρεια μας. Ευχαριστώ το ΣΕΓΑΣ και τον Ηλία Καφέ, το Δήμο και τον Γιώργο Κωσταρόπουλο για τη συνεργασία. Το επόμενο χρονικό διάστημα η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού πρέπει να καταλάβει ότι το στάδιο του Αλκαζάρ πρέπει να αναβαθμιστεί καθώς έχει γεράσει και η πόλη της Λάρισας το έχει ανάγκη».

Γιώργος Κωσταρόπουλος – Εντεταλμένος σύμβουλος Αθλητισμού Δήμου Λαρισαίων: «Η πόλη διοργανώνει άλλη μια μεγάλη διοργάνωση. Η συνεργασία μεταξύ του δήμου, της περιφέρειας και του ΣΕΓΑΣ είναι άριστη και θεωρώ ότι επιτυχία της διοργάνωσης είναι δεδομένη. Είναι σημαντικό γεγονός ότι τόσοι αθλητές και συνοδοί θα έρθουν στην πόλη. Καλούμε τους πολίτες να βρεθούν στο Αλκαζάρ και να απολαύσουν ένα πολύ καλό θέαμα. Τέτοια γεγονότα αναπτύσσουν τον τουριστικό αθλητισμό και είναι πολύ σημαντικό για την πόλη μας».

Ηλίας Καφές – Πρόεδρος ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Θεσσαλίας: «Άλλο ένα πανελλήνιο πρωτάθλημα νέων διεξάγεται στη Λάρισα. Στην πόλη που έγινε θεσμός για το ΣΕΓΑΣ από εδώ ξεκινά ο σχεδιασμός κάθε χρόνο. Αθλήτριες και αθλητές απ’ όλη τη χώρα θα δώσουν το καλύτερο εαυτό τους πετυχαίνοντας αξιόλογες επιδόσεις μέσα σε ένα κλίμα άμιλλας και υγιούς ανταγωνισμού. Είμαι πεπεισμένος ότι ο υψηλός συναγωνισμός που θα υπάρχει θα φέρει αξιόλογες επιδόσεις και οι φίλαθλοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα εκπληκτικό θέαμα. Να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη μας για τη μεγάλη συμβολή του σ’ αυτή τη διοργάνωση».

Στη συνέντευξη τύπου το παρών μεταξύ άλλων έδωσαν ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δια Βίου Μάθησης Νίκος Λιούπας, ο Αντιπεριφερειάρχης Δημόσιας Υγείας και Πρόνοιας Βασίλης Πινακάς, ο υπεύθυνος Αθλητικών Έργων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσίων Π.Ε. Λάρισας Στέλιος Δημότσιος, η Γραμματέας του ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Μαρία Πινάκα, ο πρόεδρος του Συν/σμου Κριτών Στίβου Αν. Θεσσαλίας Τσεργάς Δρόσος, ο Τεχνικός Σύμβουλος της ΕΑΣ Θεσσαλίας Χρήστος Χαλίτσιος και η εκπρόσωπος της Ε.Ο.Δ.Υ.Α Μαίρη Τσακνάκη και ο προϊστάμενος του τμήματος Αθλητισμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας Σταύρος Χατζηλάκος.

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΟμιλία για την πρόληψη των εξαρτήσεων στην 1η Στρατιά
Επόμενο άρθροΟ Ρουβίκωνας πέταξε τρικάκια έξω από το σπίτι του Προέδρου της Δημοκρατίας