Το μετασχηματισμό της εταιρίας εμπορίας καυσίμων ΕΛΙΝ σε ολοκληρωμένο ενεργειακό όμιλο ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος Γιάννης Αληγιζάκης.

 

Πιο συγκεκριμένα η ΕΛΙΝ στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας με την ΗΡΩΝ που σύναψε τον περασμένο Αύγουστο προχωρά στην αγορά χονδρικώς ποσοτήτων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου από την εταιρία – μέλος της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ και πώληση στη λιανική προϊόντων. Για το ρεύμα τα προϊόντα της ΕΛΙΝ θα φέρουν την ονομασία electricon και του φυσικού αερίου aerion.

 

Η είσοδος στη λιανική γίνεται από την 1η Απριλίου και τα πακέτα θα διατίθενται μέσω των 620 πρατηρίων αλλά και απευθείας από την ΕΛΙΝ. Σκοπός επίσης της εταιρίας είναι η απόκτηση πελατών ρεύματος και των βιομηχανιών στους οποίους πουλά καύσιμα (μερίδιο 20%) αλλά και των περίπου 20.000 πελατών πετρελαίου θέρμανσης.

 

Έλεγχοι στα καύσιμα

Εξάλλου, η ΕΛΙΝ ανακοίνωσε και δύο νέα προγράμματα διασφάλισης ποιότητας στα υγρά καύσιμα που πουλά μέσα από τα πρατήρια της, το δίκτυο χονδρικής και τον εφοδιασμό των νησιών. Πιο συγκεκριμένα ο κ. Αληγιζάκης έκανε γνωστό ότι η ΕΛΙΝ σύναψε συμφωνίας με τη Bureau Veritas, η οποία θα ελέγχει το δίκτυο για την ποιότητα των καυσίμων με μυστικά οχήματα και αιφνιδιαστικούς ελέγχους.

 

Παράλληλα, η ΕΛΙΝ ξεκίνησε συνεργασία και με τη Lloyd’s Register, η οποία θα ελέγχει τα συστήματα ελέγχου της εταιρείας και τη δουλειά της Bureau Veritas.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΗ Ελλάδα πρέπει να κάνει επιπλέον βήματα
Επόμενο άρθροΕνισχύεται η συνεργασία της Ελλάδας με το CERN