Επίσκεψη εργασίας στις Βρυξέλλες για το μεταναστευτικό, πραγματοποιεί ο αναπληρωτής Μετανάστευσης, Γιώργος Κουμουτσάκος, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους. Στο επίκεντρο των συζητήσεων θα βρεθεί το νέο Ευρωπαϊκό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου, καθώς η επίσημη πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής αναμένεται να παρουσιαστεί στο τέλος του μήνα. Παράλληλα ο κ. Κουμουτσάκος θα ενημερώσει τους συνομιλητές του για την κατάσταση στη Λέσβο, έπειτα από την καταστροφή του ΚΥΤ στη Μόρια και την πορεία των εργασιών προσωρινής στέγασης των προσφύγων και μεταναστών, αλλά και για την παροχή διεθνούς και ευρωπαϊκής βοήθειας, καθώς και την πορεία της εφαρμογής του προγράμματος μετεγκατάστασης ασυνόδευτων ανηλίκων σε ευρωπαϊκές χώρες.

Κατά την επίσκεψή του θα έχει σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους αξιωματούχους:

– με την Επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων, Ίλβα Γιόχανσον
– με τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτη Σχοινά
– με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ,
– με τον πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Χουάν Φερνάντο Λόπεζ Αγκιλάρ, και τους συντονιστές του ΕΛΚ και της Σοσιαλιστικής Ομάδας στην ίδια Επιτροπή Ρομπέρτα Μέτσολα και Μπιρζίτ Σίπελ.

Σε διμερές επίπεδο Ελλάδας – Βελγίου ο κ. Κουμουτσάκος θα συναντηθεί με την υπουργό Υγείας και Μετανάστευσης του Βελγίου, Μάτζι Ντε Μπλοκ.

Αύριο ο αναπληρωτής υπουργός θα έχει ενημερωτική συνάντηση με τους Έλληνες ευρωβουλευτές των κομμάτων που εκπροσωπούνται στην ελληνική Βουλή και θα κάνει ενημέρωση σε Έλληνες και ξένους ανταποκριτές στις Βρυξέλλες.

Πηγή: ΕΡΤ

 

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΝαυάγιο με μετανάστες: Επιχείρηση του Λιμενικού ανατολικά της Κρήτης για τον εντοπισμό τυχόν αγνοουμένων
Επόμενο άρθροΗ Ελλάδα έχει τις δυνατότητες να εισέλθει σε ένα βιώσιμο και αναπτυξιακό κύκλο