Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει σήμερα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να συμμετάσχει στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της ΕΕ, όπου οι 27 ηγέτες καλούνται να καταλήξουν σε μία κοινά αποδεκτή λύση για τα πρόσωπα που θα αναλάβουν τα κορυφαία ευρωπαϊκά αξιώματα.

Το προηγούμενο διάστημα το ζήτημα είχε προκαλέσει μία σκληρή αντιπαράθεση μεταξύ των ευρωπαϊκών κομμάτων, αλλά και των κρατών-μελών της ΕΕ, ωστόσο οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει διαφανεί ένας συμβιβασμός.

Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις και μετά από σειρά παρασκηνιακών διαπραγματεύσεων, ο σοσιαλδημοκράτης Ολλανδός πολιτικός Φρανς Τίμερμανς εμφανίζεται πλέον ως ο επικρατέστερος υποψήφιος για τη διαδοχή του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στην πλέον σημαντική θέση των Βρυξελλών, την προεδρία της Κομισιόν, ενώ ο Γερμανός Χριστιανοκοινωνιστής Μάνφρεντ Βέμπερ φέρεται να προορίζεται για τη θέση του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ερωτηματικό παραμένει ο διάδοχος του Μάριο Ντράγκι στην ΕΚΤ, με τις ίδιες πληροφορίες να δίνουν αυξημένες πιθανότητες για τη θέση στον Γάλλο Φρανσουά Βιγιερουά ντε Γκαλό.

ΠΗΓΗ: ΕΡΤ

 

Μοιράσου το άρθρο:

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΠεριοδεία του Δημήτρη Χαρίτου σε Αίγειρο, Μεσσούνη, Ν.Καλλίστη και Φανάρι
Επόμενο άρθροMάχη με τις φλόγες σε Φυλή και Αίγινα