Λίγες στιγμές δροσιάς αναζήτησαν όσοι βρέθηκαν στις παραλίες της Αττικής, την ώρα που ο καύσωνας κορυφώνεται σήμερα.

Φυσικά για ακόμη μία ημέρα οι παραλίες στο νότιο μέρος της Αττικής ήταν γεμάτες με τους περισσότερους λουόμενους να μην βγαίνουν καν από τη θάλασσα.

Λιγότερο τυχεροί στάθηκαν όσοι πέρασαν από το κέντρο της Αθήνας, όπου εκεί η ατμόσφαιρά είναι αποπνικτική. Οι περισσότεροι αναζήτησαν μερικά σκιερά μέρη για να χαλαρώσουν, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που είχαν εξοπλιστεί με καπελάκι, βεντάλια και γυαλιά.

Από τη θάλασσα μέχρι τα συντριβάνια

Πάντως, κάποιοι άλλοι που έμειναν στην Αθήνα και αναζητούσαν δροσιά, προτίμησαν τα σiντριβάνια στο Παλαιό Φάληρο.

Υπενθυμίζεται πως υψηλές θερμοκρασίες επικρατούν από χθες, Πέμπτη, από τα δυτικά με την άνοδο της θερμοκρασίας να συνεχίζεται σήμερα, Παρασκευή, και αύριο, Σάββατο, ενώ από την Κυριακή θα είναι αισθητή η πτώση.

Το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού από την ΕΜΥ

Την Παρασκευή (19-08-2022) η μέγιστη τιμή της θερμοκρασίας προβλέπεται να φθάσει στα ηπειρωτικά τους 39 με 40 και τοπικά στη Θεσσαλία και την ανατολική Στερεά τους 41 βαθμούς και στα νησιά τους 36 με 37 βαθμούς Κελσίου.

Το Σάββατο (20-08-2022) η θερμοκρασία στη δυτική και τη βόρεια χώρα θα υποχωρήσει κατά 2 με 3 βαθμούς, αλλά στα ανατολικά ηπειρωτικά η μέγιστη τιμή της θα φθάσει τους 39 με 40 βαθμούς Κελσίου. Επισημαίνεται πως από τις απογευματινές ώρες του Σαββάτου αναμένεται μεταβολή του καιρού από τα βορειοδυτικά, με καταιγίδες που πιθανόν κατά τόπους θα είναι ισχυρές και θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους.

Διαβάστε επίσης: Καιρός: Η Παρασκευή η δυσκολότερη ημέρα του καύσωνα

Την Κυριακή (21-08-2022) η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση σε όλη τη χώρα και θα επανέλθει κοντά στα κανονικά για την εποχή επίπεδα (στις περισσότερες περιοχές η μέγιστη τιμή της στους 32 με 35 βαθμούς Κελσίου), ενώ ο καιρός στη βόρεια Ελλάδα και κυρίως στη Μακεδονία, θα είναι άστατος.

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΚλείνουν εκατοντάδες σχολεία στην χώρα
Επόμενο άρθρο«Tηλέμαχος»: Το αντι-drone ραντάρ της ΕΑΒ – Ταξίαρχος ΕΑ εξηγεί πως λειτουργεί