Προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν, με ομόφωνη γνώμη εισαγγελέα ανακριτή, οι τρείς από τους πέντε συλληφθέντες, φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι στο κύκλωμα παράνομης διακίνησης προσφύγων από τα απέναντι τουρκικά παράλια στη Κω. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι άλλοι δύο μέχρι να οριστεί τακτική δικάσιμη.

Συγκεκριμένα μετά τη σημερινή απολογία τους στον ανακριτή Κω προσωρινά κρατούμενοι κρίθηκαν και οδηγήθηκαν στις δικαστικές φυλακές της Κω ο 39χρονος, φερόμενος και ως συντονιστής των ενεργειών της οργάνωσης και ο 35χρονος και οι δυο ελληνικής υπηκοότητας κάτοικοι Κω καθώς και ο 25χρονος τουρκικής καταγωγής ο οποίος έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές εκτίοντας ποινή με τη κατηγορία της παράνομης διακίνησης προσφύγων.

Οι κατηγορίες με τις οποίες βαρύνονται είναι διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, διευκόλυνση εισόδου και παράνομης διαμονής σε πολίτες τρίτων χωρών εκ κερδοσκοπίας και ηθική αυτουργία για τον 35χρονο.

Ελεύθεροι αφέθηκαν η 48χρονη ιδιοκτήτρια ενοικιαζομένων διαμερισμάτων χωρίς περιοριστικούς όρους και ο 29χρονος επίσης ιδιοκτήτης ενοικιαζομένων διαμερισμάτων με περιοριστικούς όρους και οι δυο κάτοικοι Κω.

Και οι πέντε είχαν συλληφθεί στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων το πρωί της 6ης Νοεμβρίου κοντά στο επιβατικό λιμάνι μετά από αξιοποίηση πληροφοριών που συλλέγονταν για μεγάλο χρονικό διάστημα στο νησί από τη Λιμενική αρχή σε συνεργασία με τη τοπική Ομάδα Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ και της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων του Λιμενικού.

Σύμφωνα με το Αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος ο 35χρονος Έλληνας και ο 25χρονος Τούρκος φρόντιζαν για την παράνομη μεταφορά των προσφύγων από την Τουρκία στην Κω, εν συνεχεία για τη διευκόλυνση μετακίνησης τους μέσα στο νησί, ο 29χρονος και η 48χρονη (Κώοι) εξασφάλιζαν κατάλυμα σε ξενοδοχεία τους, ενώ από το προανακριτικό υλικό προέκυψε ότι ο 39χρονος Έλληνας είχε τον ρόλο του επικεφαλής και συντόνιζε όλες τις ενέργειες των μελών του κυκλώματος. Επίσης, κατά την διενέργεια έρευνας σε ιδιοκτησία της 48χρονης, εντοπίστηκαν τρεις ανήλικοι πρόσφυγες.

Ρεπορτάζ: Κ. Βερβέρογλου

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΜπαχ: «Οι καλύτεροι παίκτες του ΝΒΑ το καλοκαίρι στο Τόκιο»
Επόμενο άρθροΔύο γκολ και μία ασίστ για τον Νελντελτσεάρου στο φιλικό της Ρουμανίας με τη Λευκορωσία