Ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ η κατάθεση του προέδρου των Εφετών, Κώστα Σταμαδιανού στην Προανακριτική Επιτροπή. Ο ίδιος από την αρχή ξεκαθάρισε πως δεν έχει γνώση για τις διερευνώμενες πράξεις. Σε ερώτηση του Θανάση Πλεύρη για το αν έχει δεχτεί πίεση από τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο απάντησε ότι «με τον κ. Παπαγγελόπουλο είχαμε συνυπάρξει στο Πρωτοδικείο το 2002. Ουδέποτε έχω επικοινωνήσει ή με έχει πάρει τηλέφωνο. Όσα γνωρίζω τα γνωρίζω από τα ΜΜΕ. Δεν έχω να καταθέσω κάτι».

Η πλειοψηφία της επιτροπής αναφέρει ότι καλεί μάρτυρες που προτείνει ο κ. Παπαγγελόπουλος παρότι δεν έχουν να καταθέσουν κάτι συγκεκριμένο, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει πως είναι «ολίσθημα να γίνονται επιλεκτικά κλήσεις και μην καλούνται μάρτυρες που έχουν να καταθέσουν σημαντικά στοιχεία».

Στις 15 Ιουνίου αναμένεται να καταθέσει ο κ. Παπαγγελόπουλος, ο οποίος ζήτησε ένα μήνα προθεσμία για να καταθέσει, η επιτροπή όμως αποφάσισε 10 ημέρες.

Η μη ικανοποίηση του αιτήματος του για μεγαλύτερη προθεσμία κατάθεσης του, προκάλεσε την αντίδραση του κ. Παπαγγελόπουλου, ο οποίος σε δήλωση του καταγγέλλει «ως παράνομες τις αποφάσεις της επιτροπής σε βάρος του», λέγοντας ότι «200 χιλιάδες σελίδες δικογραφία δεν μπορούν να μελετηθούν σε λίγες ημέρες«.

«Η κατάλυση του κράτους δικαίου αφορά όλους. Σήμερα, η καμπάνα χτυπάει για μένα. Αύριο θα χτυπήσει για σας. Στην δικογραφία κανένα απολύτως στοιχείο δεν υπάρχει σε βάρος μου. Αντιθέτως υπάρχουν εκατοντάδες αδιάσειστα στοιχεία της αθωότητας μου.Αυτά θέλουν να κρύψουν οι κατήγοροι μου» τονίζει.

Στο μεταξύ, ο Ανδρέας Λοβέρδος διαψεύδει πληροφορίες που αναφέρουν πως το 2018 ήταν μαζί σε πτήση από Βιέννη προς Αθήνα με τον εισαγγελέα Γιάννη Αγγελή, κατηγορώντας συγκεκριμένη εφημερίδα που είχε την σχετική πληροφορία, αποδίδοντας την εμπλοκή του στην δεινή θέση που έχουν περιέλθει οι κατηγορούμενοι στη συγκεκριμένη υπόθεση.

Πηγή:ΕΡΤ/Ρεπορτάζ: Διονύσης Μποτώνης

Μοιράσου το άρθρο:

Περισσότερα Εδω

Προηγούμενο άρθροΧ.Θεοχάρης: «Σταδιακό και συντεταγμένο άνοιγμα του ελληνικού τουρισμού» – Τι ζητούν οι τουριστικοί πράκτορες
Επόμενο άρθροΤο συγκινητικό βίντεο της ΚΑΕ Παναθηναϊκός για τα 33 χρόνια της οικογένειας Γιαννακόπουλου στην ομάδα!